Atalanta na CL-kater: "Jammer dat we Bergamo niet meer konden geven"

  Na een sterk seizoen is de kwartfinale in de CL het eindstation voor Atalanta Bergamo.

  Atalanta stond gisterenavond op enkele minuten van de halve finale in de Champions League. Maar twee dodelijke doelpunten van PSG schopten de Italianen alsnog van hun wolk. De teleurstelling in Bergamo is dan ook groot: "Als je zo dicht komt, dan doet het extra veel pijn."

  Doelpuntenmaker Pasalic: "We hebben historische prestaties neergezet"

  Mario Pasalic, de man die met een heerlijke krul zijn ploeg op de rand van de kwalificatie bracht, reageerde geslagen na de wedstrijd. "Het is heel spijtig en doet erg veel pijn."

   

  "Maar goed, dit is de Champions League. Als je tegen sterke teams speelt met veel kwaliteit, vooral offensief zoals PSG, dan weet je dat het moeilijk wordt. Zij kunnen gewoon twee keer scoren in twee minuten, zoals vandaag."

   

  "Het was een lang maar fantastisch seizoen voor ons. We hebben historische prestaties neergezet. Derde plaats in de competitie en kwartfinale in de Champions League, dat hadden we niet verwacht."

   

  Voor de inwoners van Bergamo, de stad in Noord-Italië waar het coronavirus erg zwaar woedde, was het knappe parcours van hun club een opsteker in een erg moeilijke periode. "Daarom doet het extra veel pijn dat we de fans en de inwoners van Bergamo niet meer hebben kunnen geven", besluit Pasalic.

  De teleurstelling op de bank van Atalanta was gigantisch.

  Atalanta-coach Gasperini: "Zulke kansen komen niet zo vaak voor"

  Succescoach Gian Piero Gasperini wist Atalanta bij zijn Champions League-debuut bijna tot in de halve finale te loodsen. "We moeten trots zijn op ons parcours. We zijn elke keer gegroeid sinds ons debuut tegen Zagreb."

   

  "Het is doodjammer dat we het vlak voor het einde nog uit handen geven. Maar we hebben getoond dat we in dit toernooi thuishoren. We kunnen met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken."

   

  In vier seizoenen onder Gasperini wist Atalanta driemaal in de top vier te eindigen. Heeft de club uit Bergamo zijn plaatsje in de top van het Italiaanse voetbal definitief verovererd? "Dat denk ik wel, de resultaten bewijzen het."

   

  "Dit seizoen was zelfs nog beter dan de andere. Maar zulke kansen in de Champions League zoals dit seizoen, die komen niet altijd voor. Maar we zijn heel trots en zullen volgend jaar opnieuw van de partij zijn."

  Choupo-Moting verlost PSG in de slotseconden, Rode Duivel Castagne komt te laat.

  De Roon: "Een zwaar jaar geweest voor Bergamo"

  Ook de Nederlandse middenvelder Marten de Roon beseft dat Atalanta een unieke kans heeft laten liggen. "We zijn enorm teleurgesteld nu, dat is normaal. Maar misschien zullen we morgen wat meer sereen zijn en beseffen dat we een schitterende prestatie hebben geleverd."

   

  "Ik ben trots op het team, op Bergamo en op de fans. Maar als je zo dichtbij komt, dan doet het extra veel pijn. We konden de halve finale bijna aanraken en dan pakken we net voor het einde een tegendoelpunt. Ik heb er geen woorden voor."

   

  Ook De Roon zat met zijn gedachten bij Bergamo."Het is een heel zwaar jaar geweest voor onze stad. We hebben zwaar geleden onder het coronavirus. Maar de Bergamaschi geven nooit op. We zullen er alles aan doen om volgend jaar beter te doen."