NBA-playoffs zijn bijna rond, maar wie neemt het op tegen de Lakers?

  Devin Booker is de topschutter van de Phoenix Suns.

  Op 2 dagen van het einde van het reguliere seizoen in de NBA liggen de play-offs zo goed als vast. Enkel de laatste plaats in de Western Conference moet nog verdeeld worden. Vier ploegen vechten om het laatste ticket.

  Door de uitbraak van het coronavirus besliste de NBA om 22 teams te verzamelen in Florida om in een bubbel het seizoen af te werken. Omdat niet alle wedstrijden gespeeld konden worden, komt ook nummer 9 in de Western Conference nog in aanmerking voor de play-offs.

   

  Portland, Memphis, Phoenix en San Antonio kunnen allevier nog op plaats 8 of 9 eindigen in de Western Conference. De teams die 8e en 9e worden, maken onder elkaar uit wie het in de eerste ronde van de play-offs mag opnemen tegen de Los Angeles Lakers van LeBron James.

   

  Vannacht volgt de ontknoping, want dan spelen Portland, Memphis, Phoenix en San Antonio hun laatste wedstrijd. Vooral voor de Phoenix Suns is dit een onverwachte kans, de ploeg won al zijn 7 matchen sinds de herstart.