Nr. 1 van de wereld Djokovic bevestigt deelname aan de US Open

  Djokovic binnenkort jacht maken op een vierde eindoverwinning in New York.

  Novak Djokovic zal binnen enkele weken als enige van de Grote Drie te zien zijn op de US Open. De Serviër, die eerder dit jaar nog corona opliep, bevestigde zijn deelname aan het grandslamtoernooi en aan de Western & Southern Open, die de week ervoor plaatsvindt.

  Na het afhaken van Roger Federer (blessure) en titelverdediger Rafael Nadal, die door de coronacrisis niet zal afreizen naar de VS, hoopte men in New York op de komst van Novak Djokovic. Djokovic, die nooit een probleem leek te maken van de coronacrisis, bevestigde vandaag dan ook zijn deelname aan het eerste grandslamtoernooi sinds de coronapauze.

   

  "Dit was geen makkelijke beslissing, met al de belemmeringen en uitdagingen op vele vlakken", reageert Djokovic. "Maar het vooruitzicht opnieuw in competitie te kunnen aantreden, maakt me erg blij."

   

  Voorafgaand aan de US Open zal de de 33-jarige Serviër ook deelnemen aan het Western & Southern Open, dat van 22 tot 28 augustus plaatsvindt in New York, en dus niet zoals gebruikelijk in Cincinnati. De nummer één van de wereld won het toptoernooi van Cincinatti al eerder in 2018. Djokovic voorziet op 15 augustus aan te komen in New York.