Arjen Robben stelt rentree bij Groningen nog even uit

  Arjen Robben voelt zich nog niet klaar om al aan te treden in een wedstrijd.

  De geplande rentree van Arjen Robben bij FC Groningen is uitgesteld. De 36-jarige aanvaller zou vrijdag zijn opwachting maken in het oefenduel met PEC Zwolle, maar Robben kampt nog met kleine fysiek kwaaltjes. 

   Trainer Danny Buijs gaf een woordje uitleg op de clubwebsite. "Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt. De inspanningen die hij heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid."

   

  Robben diende zelf het verzoek in om zijn rentree uit te stellen. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin", reageerde de voormalige Nederlandse international.

   

  "Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt."

   

  "Het gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen", aldus Robben. "Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken."   

  Robben maakte eind juni bekend dat hij terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Na zijn afscheid bij Bayern München deed hij een jaar niets. Voor Robben, die bekend stond als 'de man van glas', wordt zijn comeback op het hoogste niveau ongetwijfeld een stevige fysieke beproeving.