VIDEO: Seppe Smits snowboardt op de Schelde

Seppe Smits maakt zich klaar voor een experiment op de Schelde.

Skiërs en snowboarders kunnen ook op hete dagen terecht in een indoorhal, maar Seppe Smits pakt het een keer anders aan. Met zijn snowboard glijdt hij over de Schelde. "Het ging beter dan verwacht", vertelt Smits. "Heerlijk om zo af te koelen."

Waterskiën (met 2 ski's) en wakeboarden (met 1 plank) kent u waarschijnlijk. Seppe Smits wilde een keer testen of je ook met een snowboard achter een motorboot kan glijden.

 

Hij nam de proef op de som op de Schelde in Gent. "Ik had verwacht dat het moeilijker ging zijn, maar eenmaal uit het water bleef mijn snowboard beter boven water dan eerst gedacht. Heerlijk om zo af te koelen", vertelt Smits, die met 35 km/u over de Schelde boardde.

 

"Een snowboard is een stuk smaller dan een wakeboard, dus mijn tenen en hielen zaten vaak in het water. Bochten maken was daardoor soms verraderlijk, zeker wanneer ik moest insnijden om te springen. Mijn achterste been was na een paar minuten alleszins stevig verzuurd omdat ik achterover moest leunen."

"Trainen op indoorpistes of fietsen"

In de zomer zoeken wintersporters de sneeuw op aan de andere kant van de wereld of ze trekken een gletsjer op in de Alpen.

 

"Tegenwoordig train ik veel op indoorpistes. De condities in de bergen zijn momenteel niet zo goed, zeker met deze hittegolf", legt Seppe Smits uit. "En we mogen niet overal naartoe ook, dus ik wacht geduldig af tot ik weer naar de bergen kan."

 

"Gelukkig is er in België heel wat te doen. Ik heb deze zomer een passie voor fietsen ontdekt en heb enkele bikepacking-tochten gedaan. Echt leuk om op de fiets nieuwe plekken te ontdekken. En om mijn dosis adrenaline te krijgen ga ik regelmatig mountainbiken."

 

"Voor de rest probeer ik zo goed mogelijk in conditie te blijven om fysiek klaar te zijn als de winter begint!"