Deroo raakt na wat omwegen op trainingskamp in Turkije: "Het was bizar"

  Sam Deroo kan in Turkije weer 6 tegen 6 oefenen.

  Volleyballer Sam Deroo is via Duitsland en Istanbul dan toch op trainingskamp in Belek aan de Turkse Rivièra geraakt. Maar nog niet alle problemen zijn van de baan, want over 2 weken vliegt hij door naar Rusland.

  Na een maand trainingsarbeid met de nationale ploeg werd Sam Deroo in Turkije verwacht voor een trainingskamp met zijn club Dinamo Moskou. Maar van de Luchthavenpolitie kreeg de Red Dragon te horen dat een volleybalkamp geen essentiële reden was om naar Turkije af te reizen. "Broodroof", klaagde Deroo.

   

  Maar via wat omwegen is Deroo nu toch in Turkije geraakt. "Vanuit de buurlanden was het wel nog mogelijk om naar Turkije te vliegen", vertelt hij aan Sporza. "Via Duitsland ben ik naar Istanbul gevlogen en nu zit ik in een sporthotel in Belek."

   

  "Het was totaal niet logisch dat ik niet naar Turkije kon reizen, aangezien ik niet terugkom. De Belgische staat hield me tegen, Turkije niet. Dat was bizar. Gelukkig ben ik op tijd begonnen met oplossingen te zoeken, anders hadden ze me tegengehouden op de luchthaven."

  "5-6 kilogram spieren verloren"

  Deroo heeft nu nog 2 weken stage in Turkije voor de boeg en vliegt dan door naar Rusland. "Ik heb gelukkig al een werkvisum, want veel Russische overheidsdiensten zijn gesloten in augustus."

   

  "Maar buitenlanders moeten nog steeds 2 weken in quarantaine bij aankomst in Rusland. Mijn ploegmaats mogen dus gewoon naar huis, terwijl ik nog 14 dagen in een kamertje in de sporthal moet verblijven. Het is te gek voor woorden."

   

  Deroo kan er zich misschien opsluiten in de fitnesszaal, want de Red Dragon is wat spiermassa verloren tijdens de lockdown. "Op het einde van de play-offs woog ik nog 105 kg, maar als ik aan de voorbereiding begon, was dat nog maar 98 kg. Ik ben dus wel 5-6 kg spieren verloren. Ik zit weer in een opbouwfase. Tussendoor heb ik wel de liefde voor het lopen gevonden, iets wat ik daarvoor echt niet graag deed."

  Deroo: "De Belgische staat hield me tegen"