De Witte: "Met transfer David hebben we een grens doorbroken"

  Jonathan David scoorde vorig seizoen 18 keer voor AA Gent.

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte noemt de transfer van Jonathan David "een goede zaak" voor het Belgische voetbal. "Belgische clubs moeten zich niet langer laten beperken door de grens van 25 miljoen euro."

  AA Gent heeft met Jonathan David de duurste uitgaande transfer in de Belgische voetbalgeschiedenis gerealiseerd. En het gaat niet om 27 miljoen, maar wel om 32 miljoen euro, benadrukt voorzitter Ivan De Witte. 

   

  "Gent is zeker van 32 miljoen euro", zegt hij. "Ik wens dat te benoemen omdat er een grens is doorbroken in het Belgische voetbal. Lange tijd leek een voetballer uit België een grens van 25 miljoen euro te hebben, maar dat is verleden tijd."

   

  "Als Ajax, PSV en Lille hogere bedragen kunnen krijgen, zie ik niet in waarom een goede speler uit België niet zoveel waard zou kunnen zijn. Belgische clubs moeten zich niet langer laten beperken door de grens van 25 miljoen euro. Dit is een goede zaak voor AA Gent, maar ook voor het Belgische voetbal."

  Als Ajax, PSV en Lille hogere bedragen kunnen krijgen, zie ik niet in waarom een goede speler uit België niet zoveel waard zou kunnen zijn.

  "Met mijn hart vind ik het jammer, met mijn hoofd een goede zaak"

  Financieel een goede zaak voor Gent, maar sportief is het toch een aderlating? "We hebben lang geprobeerd om hem te houden", zegt De Witte. "Maar je verkoopt geen huis, maar wel eens mens. Dan moet je rekening houden met alle factoren."

   

  "Met mijn hart vind ik het jammer dat hij vertrekt, met mijn hoofd vind ik het een goede zaak. We hebben een transfer gedaan die de financiële toekomst van de club veilig stelt. Zeker omdat we door de coronacrisis niet weten wat er nog komt, moet ik als voorzitter de financiële gezondheid van de club bewaren."

   

  "Maar onze ambities veranderen niet. We zullen nu proberen met de staff oplossingen te vinden om even goed te doen zonder Jonathan David. Normaal is onze kern goed genoeg uitgerust."