Antwerpen zet licht weer op groen voor ploeg- en contactsporten

  Voor amateurvoetballers in Antwerpen is er weer hoop.

  Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft de coronamaatregelen bijgestuurd. En dat betekent goed nieuws voor ploeg- en contactsporten: georganiseerde sportactiviteiten met maximaal 50 personen zijn weer mogelijk, mét onderling contact.

  Na twee weken verstrengde maatregelen in de provincie Antwerpen tonen de coronacijfers beterschap: "Enkele weken terug was het reproductiegetal 2. Voor het eerst sinds lang zit het onder de 1, namelijk 0,99", vertelde provinciegouverneur Cathy Berx.

   

  Ze deed dan ook enkele aanpassingen - "geen versoepelingen" - aan de coronamaatregelen. Sporten in georganiseerd verband kan opnieuw volgens de sectorale protocollen. Concreet wordt het licht dus weer op groen gezet voor ploeg- en contactsporten.

  Sporten in groep in georganiseerd verband

  • Georganiseerde sportactiviteiten zijn toegelaten met maximaal 50 personen. Bij deze groep moet verplicht een sportbegeleider aanwezig zijn.
    
  • Tijdens de sportactiviteiten is de onderlinge afstand van anderhalve meter tussen sporters in de bubbel niet verplicht en is contact opnieuw mogelijk. Toch wordt gevraagd om "zo veel mogelijk" afstand te bewaren.

  • Bij sportwedstrijden moet de social distancing tussen de deelnemers niet gegarandeerd zijn. 200 sporters kunnen aan een sportwedstrijd deelnemen. Voor meer dan 200 deelnemers is toestemming nodig van de lokale overheid.

  Sporten in groep in niet-georganiseerd verband

  • Sporten in niet-georganiseerd verband mag met je eigen sociale bubbel met contact. Dat wil zeggen met maximaal 5 personen naast je gezin (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend).

  • Sporten in niet-georganiseerd verband mag ook met maximaal 10 andere personen zonder contact. Met hen respecteer je de afstands- en hygiënerichtlijnen. Contactsporten zijn dus niet mogelijk.

  • Squash, padel of dubbelspel bij tennis of badminton zijn in niet-georganiseerd verband enkel mogelijk met personen uit het eigen gezin of de vaste contacten van het eigen gezin, omdat de afstand van anderhalve meter niet kan worden gegarandeerd.