Tourbaas Prudhomme roept toeschouwers op om mondmaskers te dragen langs parcours

  Aan de aankomst is geen publiek toegelaten.

  Christian Prudhomme beseft dat er onvermijdelijk toeschouwers zullen opduiken langs het Tour-parcours. "Als je van de Tour houdt en zijn kampioenen, draag dan een mondmasker als je langs het parcours staat", zegt de Tour-baas.

  Een week geleden riep Gent-Wevelgem de wielerfans op om mondmaskers te dragen langs het hele parcours.

   

  Tour-baas Christian Prudhomme volgt die oproep voor de Ronde van Frankrijk. "Behalve aan de start, aankomst en op de cols zal er waarschijnlijk wel volk staan langs het parcours van de Tour. Ik roep die mensen op om allemaal een mondmasker te dragen", vertelt de Tour-baas aan de Franse krant Nice-Matin.

   

  "Als je van de Tour houdt en van zijn kampioenen, draag je een mondmasker als je langs het parcours staat."

   

  Prudhomme herhaalde ook nog eens dat handtekeningen en selfies met de renners niet toegestaan zijn.

   

  "Het is niet het moment om dat te doen. Het is hetzelfde als met de grandslamtoernooien en de finale van de Champions League. Federer en Messi zullen de ochtend voor de wedstrijd ook geen handtekeningen uitdelen."

   

  "Maar zodra de pandemie voorbij is, zal het volkse karakter van de Tour terugkeren", besluit Prudhomme.

  Vanaf morgen ook veiligheidsmaatregelen voor de toeschouwers in de Dauphiné

  Gouvenou: "Eigenlijk is het simpel"

  Vanaf morgen zal Tour-organisator ASO de veiligheidsmaatregelen al eens testen voor de Tour.

   

  "Eigenlijk is het simpel", zegt Thierry Gouvenou (ASO). "We creëren een bubbel voor de teams met een zeer kleine interactie met de media, de gasten en de fans."

   

  "De busparking wordt afgesloten aan de start en finish en er komt een mixed zone voor de interviews. We zetten ook een limiet op het aantal personen dat toegang heeft tot de zone aan de finish. De fans worden niet toegelaten in de bevoorradingszone en er komen meer afvalzones voor de renners."

   

  Ook de podiumceremonie onderging heel wat wijzigingen. "Er komen geen podiumkussen, er is geen interactie tussen de renners en de verschillende sponsors, koerspartners, en lokale politici."