Ga naar de inhoud

Ronde van Lombardije: 12 kilometer korter, belangrijke hindernissen blijven behouden

 di 11 augustus 2020 13:52
Parcours van de Ronde van Lombardije vorig jaar. Deze editie zal 12 km korter zijn.
Het parcours in Lombardije ziet er dit jaar anders uit. Halfweg, tussen de Colle Brianza en Oggiono, wordt 12 km geschrapt.

Na Milaan-Sanremo wordt ook het parcours van de Ronde van Lombardije aangepast. In dit geval moeten de renners 12 kilometer minder overbruggen. 

De aangepaste coronakalender brengt heel wat parcoursveranderingen van koersen met zich mee. Zaterdag zullen de renners in de Ronde van Lombardije bijvoorbeeld geen 243 maar 231 kilometer moeten rijden. 

 

Twaalf kilometer in de vuilnisbak dus. Halfweg, na de beklimming van de Colle Brianza, zullen de renners meteen de afdaling richting Oggiono inzetten. De omleiding via Lecco/Valmadrera laat organisator RCS Sport vallen. 

 

De Italiaanse klassieker verliest geen belangrijke hindernissen door de wijziging. Onderweg van Bergamo naar het Comomeer moet het peloton nog steeds 6 beklimmingen trotseren. 

 

De Nederlander Bauke Mollema kroonde zich vorig jaar tot winnaar in Lombardije. Op 18 kilometer van de streep, op de Civiglio, greep hij zijn kans en reed zo solo naar de overwinning.

 

Remco Evenepoel sprak zijn ambitie al uit voor deze wedstrijd. Uitkijken dus wat hij in petto heeft zaterdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.