"Naesen zal kunnen profiteren van de aandacht die Van Avermaet trekt"

  Trainen deden ze al jaren samen, vanaf volgend jaar koersen ze ook voor dezelfde ploeg. Hoe schatten José De Cauwer en Christophe Vandegoor, beiden te gast in De Tribune, de transfer van Greg Van Avermaet naar het AG2R van Oliver Naesen in?

  Heeft Greg Van Avermaet met AG2R de juiste keuze gemaakt? "Ik denk dat Greg voldoende keuze had, maar doorgaans volgt hij zijn hart", zegt José De Cauwer. "Dat deed hij ook al met CCC en dat is hem niet goed bekomen."

   

  "Hij zal daar wel wat dollars hebben laten liggen. Bij Israel Start-Up Nation had hij wellicht meer geld in het laatje gebracht, maar ik denk niet dat dat nu belangrijk is. Bij AG2R vindt hij het moreel om te koersen."

   

  Dat moreel wordt aangewakkerd door de aanwezigheid van zijn trainingsvriend Oliver Naesen. Maar zullen ze elkaar niet in de weg rijden? "Ik denk niet dat dit een nadeel is voor Naesen", zegt Christophe Vandegoor.

   

  "Er zal nu veel meer aandacht naar Greg gaan en daar zal Naesen, toch geen dommerik, van kunnen profiteren." De Cauwer: "Als ze verstandig genoeg zijn en een klein beetje het egoïsme dat elke sportman heeft opzij kunnen schuiven dan kunnen ze mooie dingen doen."

   

  "Het zou kunnen dat Van Avermaet daar dan 3 keer van kan profiteren, maar het kan ook dat Naesen zal profiteren. Als ze maar samenwerken. Want met Gilbert indertijd bij BMC lukte dat niet."

  Als ze het klein beetje egoïsme dat elke sportman heeft opzij kunnen schuiven, kunnen ze mooie dingen doen.

  José De Cauwer

  "Van die Vlamingen kunnen ze nog iets leren qua sérieux"

  Vroeger waren de Belgische renners bij Cofidis kind aan huis, nu is AG2R het nieuwe mekka. "AG2R was al een tijdje bezig met Belgen aan te trekken, met Bakelants en Vandenbergh en Naesen. Dat komt omdat enkele Belgische managers, zoals De Geyter en Smets, een goeie ingang vonden bij de ploeg. Maar ze zullen daar ook wel tevreden zijn van de Belgen, anders blijven ze hen niet halen."

   

  "Bij Cofidis was het meer kopen, kopen, kopen en dan vaststellen: wat moeten we er nu mee doen. Bij AG2R wordt er volgens mij serieuzer gewerkt."

   

  "Ze hebben gevoeld dat ze heel veel hebben aan Naesen. Wat die allemaal gedaan heeft voor Bardet in de Tour! "Die Vlamingen kunnen ons nog iets leren qua sérieux", denken ze dan."

  Download de podcast van De Tribune