AA Gent en Rijsel akkoord over 27 miljoen (+ bonussen) voor Jonathan David

  Exit Jonathan David bij AA Gent.

  De langverwachte overstap van Jonathan David van AA Gent naar Rijsel is bijna realiteit. De clubs hebben volgens diverse bronnen een akkoord over de transfersom. Het goudhaantje ondergaat vandaag zijn medische controle.

  De transfer van de 20-jarige Jonathan David zit al enkele weken in de pijplijn, al ging het bij momenten met horten en stoten.

   

  Met AA Gent-manager Michel Louwagie kreeg Rijsel dan ook een door de wol geverfde onderhandelaar tegenover zich. En ook nu wist Louwagie het onderste uit de kan te halen.

   

  Met een bedrag van een dikke 27 miljoen euro doet AA Gent nog maar eens een gouden zaak. Dat bedrag kan dankzij een aantal bonussen trouwens nog een aantal miljoen euro oplopen, weet de Franse sportkrant L'Equipe.

   

  Vandaag moet David bij de medische cel van Rijsel langs voor een medische controle. Daarna kan David een contract voor 5 seizoenen ondertekenen bij de Noord-Franse club, die recentelijk Victor Osimhen voor een veelvoud aan Napoli verpatste. Rijsel en David moeten zelf wel nog eerst overeenstemming bereiken.

   

  Als de overstap vandaag (of morgen) officieel afgerond wordt, zal David de duurste uitgaande transfer in ons land worden. De kwikzilveren Canadees, goed voor 2,5 jaar mooi weer bij Gent, steekt de huidige recordhouders Youri Tielemans (Anderlecht => Monaco) en Wesley (Club Brugge => Aston Villa) de loef af.  Die twee leverden hun club een bedrag van 25 miljoen euro op.

  L'Equipe meldt de transfer: