Boskamp over Lukaku: "Hij schiet er 30 in, wat loop je dan te zeiken?"

  Romelu Lukaku was gisteren een van de uitblinkers in de Europa League.

  Romelu Lukaku (27) snoerde gisteren tegen Leverkusen zijn criticasters nog maar eens de mond. Jan Boskamp is blij dat zijn chouchou bij Inter helemaal tot bloei komt. "De tactiek van Conte is op zijn lijf geschreven, dan is hij niet af te stoppen."

  Jan Boskamp is al jarenlang een grote fan van Romelu Lukaku en hij hoopt dat de criticasters stilaan ook hun kar beginnen te keren. "Hij zou nu de waardering moeten krijgen die hij verdient", vindt de voormalige Anderlecht-coach.

   

  "In het begin had hij het ook moeilijk bij Inter, toen reageerde hij zelf ook overal op. Maar als je er dan 30 maakt, dan ben je spekkoper als je zo'n spits bent gaan halen. Conte heeft zijn nek uitgestoken en krijgt nu gelijk."

   

  Lukaku gedijt ook zo goed dankzij Conte en zijn systeem. "Hij krijgt nu de ruimte die hij nodig heeft om zijn kracht en snelheid kwijt te kunnen. Conte laat zijn ploeg terugzakken, zodat Lukaku in de rug van de defensie kan duiken. Die tactiek is op zijn lijf geschreven, dan is hij niet af te stoppen."

   

  Lukaku heeft ook zelf wat bijgestuurd de voorbije jaren. "Vroeger wist je als verdediger altijd waar Romelu stond, maar nu loopt hij steeds weg van de verdedigers. Dan is het veel moeilijker om hem bij te houden. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd."

  Legendarisch fragment uit Extra Time: Boskamp haalt een (vrouwen?)haar weg bij Lukaku.

  (lees voort onder de video)

  Bekijk de 2-0 van Lukaku tegen Leverkusen:

  "Bij Manchester United kreeg hij die ruimte niet"

  Lukaku zat dit seizoen ook wat met revanchegevoelens na zijn mindere passage bij Manchester United. "Daar lukte het niet, omdat die ploeg altijd op de helft van de tegenstander speelt en de ruimtes dus kleiner zijn", weet Jan Boskamp.

   

  "Hij voelde zich ook niet lekker in zijn vel. De supporters hebben hem nooit aanvaard en dan ga je als speler de dingen forceren. Nu loopt bij Inter iedereen wel met hem weg."

   

  Die steeds terugkerende kritiek op Lukaku is niet alleen iets wat de Rode Duivel zelf ergert, maar ook Jan Boskamp. "Als mensen erover zeiken, vraag ik altijd: wat moet een spits doen? Scoren, toch? Hij schiet er 30 in, is dat niet genoeg dan?"

   

  "Iemand als Inzaghi werd ook altijd afgekraakt, maar hij schoot er ook steeds 25 in. Al vind ik Lukaku wel sterker dan Inzaghi."

   

  Kan Lukaku Inter aan de eindwinst in de Europa League helpen? "Ik denk zelf aan een finale tegen Manchester United, maar voor mij is Inter wel de topfavoriet. Ook omdat het achteraan heel weinig weggeeft."

  Ik denk aan een finale tegen Manchester United, maar voor mij is Inter wel de topfavoriet. Ook omdat het achteraan heel weinig weggeeft."

  Jan Boskamp

  Verslag van Inter-Leverkusen, met een sterke Lukaku