Thorup al onder vuur bij Gent? "Dan reken je coach af op fouten van spelers"

  Wordt er na 1 match in het nieuwe seizoen al getwijfeld aan Jess Thorup?

  AA Gent werd voor het seizoen als grote uitdager van Club Brugge naar voren geschoven, maar net als de kampioen ging ook Gent in zijn eerste wedstrijd meteen onderuit. Het panel van Extra Time onderzoekt waar het misliep.

  Zowel defensief als offensief viel er wel wat aan te merken op de prestatie van AA Gent op STVV. "Om te beginnen geef je 2 goals weg, anders had je niet eens hoeven te verliezen", zegt Gert Verheyen.

   

  Kaminski ging opzichtig in de fout, maar Verheyen wijst vooral naar Plastoen. "Als het er echt om gaat, is hij er vaak bij, vorig jaar ook al."

   

  "Vorig jaar hebben we hier de positie van de viermansdefensie van Gent nog bewierookt, maar nu is dat ineens weg of wordt dat niet meer gerespecteerd. Gent wil dit seizoen minder tegengoals, maar de individuele kwaliteit is niet goed genoeg."

   

  In de wandelgangen wordt al gefluisterd  dat trainer Jess Thorup op de wip zou zitten. "Dan word je afgerekend op individuele fouten van spelers. Dat zou niet mogen", vindt Verheyen.

  Als het er echt om gaat, maakt Plastoen vaak een foutje, vorig jaar ook al.

  Gert Verheyen

  "Jaremtsjoek is een denker en dat mag niet als spits"

  Ook in opbouwend opzicht had Gent weinig om zich over op de borst te kloppen. "Er waren heel veel slechte voorzetten", stelde Franky Van der Elst vast. Als die dan wel aankwamen, miste Jaremtsjoek de koelbloedigheid. "Hij heeft veel kansen nodig om te scoren."

   

  Filip Joos: "Soms maakt hij de gekste goals wel, zoals die op Wolfsburg, en de eenvoudige laat hij liggen."

   

  Verheyen: "Hij is een denker en dat gaat vaak gepaard met twijfelen. Dat mag niet als een spits."

   

  De aanvallende zorgen van Gent zullen er niet meteen beter op worden bij Gent, want met Jonathan David wint de club dan wel de jackpot maar verliest het ook zijn waardevolste speler. "Je zal niemand vinden die je evenveel assists en goals bezorgt. Je kunt David niet 1 op 1 vervangen, dan zal je als team moeten opvangen."

  Extra Time over de problemen bij AA Gent