Politici willen geen supporters in tribunes bij herstart Duitse competitie

  De tribunes van Dortmund zullen bij de herstart niet meteen gevuld worden.

  De competitiestart op 18 september komt te vroeg om supporters opnieuw toe te laten in voetbalstadions, dat vinden Duitse politici. De Duitse voetballiga (DFL) aanvaardt die keuze. 

  Vorige week kwamen de eerste en tweede Bundesliga in Duitsland nog tot een akkoord over een voorstel van de liga. Bij de nieuwe seizoensstart zouden een beperkt aantal thuisfans toegelaten worden. De voetbalclubs waren hierbij van plan om te werken met gepersonaliseerde tickets en om geen alcohol aan te bieden.

   

  De politiek kreeg echter het laatste woord. In een videocall met de Duitse federale minister van Volksgezondheid en zijn collega's uit de deelstaten werd besloten dat een terugkeer van fans geen prioriteit is. Vooral nu het aantal besmettingen ook in Duitsland weer begint toe te nemen. 

  Wij hebben steeds benadrukt dat het onder controle houden van het coronavirus de topprioriteit moet zijn.

  DFL, de Duitse voetballiga

  De organisatie legt zich neer bij die beslissing: "De DFL heeft steeds benadrukt dat het onder controle houden van het coronavirus de topprioriteit moet zijn. Daarom hebben wij in deze situatie alle begrip voor de positie van de ministers voor Volksgezondheid."

   

  "De DFL heeft op geen enkel moment eisen op tafel gelegd qua timing voor een terugkeer van fans of hun aantal in de stadions", voegen ze toe. 

   

  Het derde weekend van september staat de start van de nieuwe Bundesligacompetitie gepland. Een week na de start van het bekervoetbal. De liga hoopt komend seizoen wel nog supporters te zien in de stadions, en ziet daarvoor kansen vanaf november.

   

  "In alle lagen van de maatschappij moet het doel zijn te streven naar een terugkeer naar het normale. Dat moet stap voor stap gebeuren en rekeninghoudend met de situatie zoals ze is."