Onzekerheid rond EuroLeague doet landskampioen Castors kiezen voor EuroCup

  Castors Braine kroonde zich net als in 2019 ook dit seizoen tot landskampioen.

  De basketbalvrouwen van Castors Braine zien we volgend seizoen niet spelen in de EuroLeague. Onzekerheid rond de competitie en eventuele reisrestricties gaven de doorslag om in te zetten op de EuroCup.

  De coronacrisis dwingt vele sporters en sportclubs om keuzes te maken over hun planning. In het vrouwenbasket ontsnapt ook de Belgische club Castors Braine hier niet aan. De landskampioen neemt volgend seizoen deel aan de EuroCup en komt daardoor niet uit in de EuroLeague. 

   

  Opvallend, maar wel een doordachte keuze van de club uit Eigenbrakel. De onzekerheid wat betreft de competitie en de mogelijkheid op reisrestricties vanwege COVID-19 gaven er de doorslag. De EuroLeague bevat hierdoor geen enkele Belgische vertegenwoordiger.

   

  Castors komt terecht in de EuroCup-competitie waar nog vier Belgische teams aan meedoen. Samen met vicekampioen Sint-Katelijne-Waver en Phantoms Boom mag de landskampioen rechtstreeks door naar de groepsfase. Namen en Kangoeroes moeten eerst nog een voorronde afwerken. 

   

  Op de loting van de Europese bekercompetities is het wachten tot 17 augustus. Die wordt in München gehouden. FIBA Europe neemt op 1 september ook een definitieve beslissing wat betreft de speelformule van de competities.