O'Sullivan: "Zou waarschijnlijk arm en been moeten verliezen voor ik uit top 50 zak"

Ronnie O'Sullivan deed na zijn overwinning tegen Ding Junhui enkele straffe uitspraken.

Over Ronnie O'Sullivan is er tijdens het World Snooker Championship - zoals vrijwel elk jaar - al veel geschreven. The Rocket speelde er vorige week de snelste WK-wedstrijd ooit. Nu doet hij enkele opvallende uitspraken over de snookerjeugd: "Ze zijn zo slecht."

In een interview met de BBC deed O'Sullivan (44) na zijn overwinning tegen Ding Junhui in de achtste finales (13-10) enkele frappante uitspraken. Toen de interviewer hem de vraag voorlegde waarom hij en enkele generatiegenoten nog steeds tot de top behoren in de snookerwereld, was hij duidelijk. 

 

"Eerlijk gezegd, de standaard bij jongere spelers is niet zo goed. De meeste onder hen zouden in mijn tijd slechts "gemiddeld goede amateurs" geweest zijn. Of misschien nog niet eens amateurs. Ze zijn zo slecht. Ik zou waarschijnlijk een arm en een been moeten verliezen voor ik uit de top 50 zak." 

De standaard bij jongere spelers is niet zo goed.

Ronnie O'Sullivan over de snookerjeugd

De journalist probeerde O'Sullivans woorden nog wat te verzachten: "Zo erg is het niet", zei hij, maar O'Sullivan hield voet bij stuk: "Eigenlijk wel."

 

O'Sullivan werd in 1992 professional en presteert nog steeds op topniveau. In zijn carrière werd hij al 5 keer wereldkampioen en gisteren stootte hij voor de 19e keer door naar de WK-kwartfinales. Die wedstrijd speelt hij tegen generatiegenoot en drievoudig wereldkampioen Mark Williams (45). 

 

John Higgins (45), O'Sullivan en Williams bezitten momenteel alle drie een plaats in de top 16. Samen zijn ze goed voor 12 wereldtitels en 98 rankingtoernooien.

Bekijk hier de uitspraken van O'Sullivan: