23-jarige Morikawa is verrassende winnaar van 1e major sinds corona-uitbraak

  Morikawa schrikt zelf van zijn trofee.

  Collin Morikawa heeft het Amerikaanse PGA Championship op zijn erelijst gezet. De 23-jarige Amerikaan speelde pas zijn 2e major en haalde het voor een heel pak grote namen dankzij een slotronde in 6 onder par. Zijn enige fout van de dag? Morikawa liet het deksel van zijn trofee vallen.

  Na 13 maanden stond er nog eens een major op de golfkalender. Er werd zonder publiek gespeeld. Zo kon niemand van dichtbij de dramatische slotronde van Brooks Koepka meemaken. Hij ging voor een derde zege op een rij, maar zakte op de slotdag door het ijs met een ronde in 74 slagen. Hij tuimelde zo naar plaats 29.

   

  Wie wel een stevige slotronde in huis had, was winnaar Collin Morikawa. Hij begon de dag met twee slagen achterstand op leider Dustin Johnson, maar verblufte met een ronde in zes slagen onder de par van de baan.

   

  Morikawa is pas 23. Hij zet zich zo in een mooi rijtje naast Jack Nicklaus, Tiger Woods en Rory McIlroy. Die golflegendes wonnen net als Morikawa op hun 23e hun eerste PGA Championship.

  Op het vieren moet hij nog een beetje oefenen

  Beelden van het laatste rondje van Morikawa