Landry Dimata na rentree: "Ik heb nooit gedacht aan het einde van mijn carrière"

  Landry Dimata stond gisteren in de basis bij Anderlecht.

  Landry Dimata (22) mag zich weer voetballer noemen. De spits verscheen gisteren aan de aftrap in KV Mechelen-Anderlecht, zijn eerste officiële optreden in 546 dagen. "Ik kom van erg ver", zegt de aanvaller over zijn lange revalidatie. 

  Anderlecht en Landry Dimata zijn altijd bijzonder spaarzaam geweest met details of updates over de medische toestand van de aanvaller, maar gisteren kon hij zijn wederoptreden in de competitie vieren.

   

  Dimata was - net als zijn ploegmaats - niet echt gevaarlijk en werd net voor het uur vervangen.

   

  "Ik ben tevreden", reageerde hij achteraf bij RTBF. "Ik voel veel emoties en blijdschap. Het voelt goed om eindelijk weer op het veld te staan."

   

  "Ik kom van erg ver en ik heb hard moeten werken om te kunnen terugkeren. Maar gelukkig hebben mijn familie en mijn club mij altijd gesteund. Zij hebben mij de tijd gegeven om terug te keren en ook nu doen we het nog stap per stap."

   

  "Dit was mijn eerste match en ik moet natuurlijk scoren, maar als ik al begin met er plezier aan te beleven, dan volgt de rest wel."

   

  Voor Dimata is er dus licht aan het einde van de tunnel. "Ik heb zelf nooit gedacht aan het einde van mijn carrière."

   

  "Ja, ik heb ook wel twijfels gehad, want het duurde lang. Maar de steun heeft me geholpen. Je hebt een goeie entourage nodig om deze stap te zetten."

  Bekijk de goals uit KV Mechelen-Anderlecht (2-2):