Greg Van Avermaet tekent voor 3 jaar bij de ploeg van Oliver Naesen

  Van Avermaet en Naesen koersen de komende jaren met elkaar in plaats van tegen elkaar.

  Greg Van Avermaet vormt de komende jaren een tandem met Oliver Naesen bij AG2R. De 35-jarige olympische kampioen verlaat CCC en tekende met zijn vaste meesterknecht Michaël Schär voor 3 jaar bij de Franse ploeg. "Het idee om met Oliver te kunnen koersen is opwindend", zegt Van Avermaet.

  Boven CCC hingen al een tijdje donkere wolken, maar Greg Van Avermaet gaf ploegmanager Jim Ochowicz lange tijd het voordeel van de twijfel in zijn zoektocht naar een nieuwe geldschieter.

  Daags voor Milaan-Sanremo liet Van Avermaet echter uitschijnen dat alle hoop gekelderd was en enkele dagen later heeft de olympische kampioen nieuws: hij tekende voor 3 jaar bij AG2R, dat volgend seizoen met Citroën over een bijkomende krachtige geldbron beschikt.

   

  "Ik ben gelukkig en gemotiveerd om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", reageert Van Avermaet, die bij de Fransen normaal ook weer op zijn vertrouwde BMC-fiets kan rijden.

   

  "Ik heb 10 mooie jaren onder Jim Ochowicz gehad, maar ik stort me nu in een nieuwe uitdaging."

   

  "Het perspectief om met mijn maatje Oliver Naesen te koersen, met het doel om klassiekers te winnen, is zeer opwindend."

   

  "Mijn doel verandert niet: ik wil grote koersen zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen, net als ritten in de Tour, waar ik ook zo lang mogelijk het geel wil dragen."

  Boezemvrienden Naesen en Van Avermaet zijn nu ook ploegmaats.

  "Greg wordt een voorbeeld voor onze jonge renners"

  "Dit geeft veel voldoening", zegt ploegmanager Vincent Lavenu over zijn nieuwe aanwinst. "Greg is een kampioen die ongelofelijk regelmatig is op het hoogste niveau."

   

  "Zijn ervaring en werkijver zullen zeer belangrijk zijn. Hij wordt een voorbeeld voor onze jonge renners. En zijn klik met Oliver wordt een extra voordeel."

   

  AG2R haalt ook Michaël Schär binnen, de 33-jarige Zwitser en trouwe luitenant van Van Avermaet.

   

  Bij AG2R komt het CCC-duo volgend jaar ook huidig ploegmaat Gijs Van Hoecke tegen, net als Stan Dewulf (Lotto-Soudal). Momenteel liggen met Lawrence Naesen en Stijn Vandenbergh nog twee Belgen onder contract bij AG2R.

   

  De Fransen nemen in één klap dan weer afscheid van hun ronderenner Romain Bardet.