Bondscoach Rik Verbrugghe na Belgische triomfen: "Er komt nog klimtalent aan"

  Rik Verbrugghe ziet de toekomst van het Belgische wielrennen door een roze bril.

  Ook voor Rik Verbrugghe was het de afgelopen week genieten. "Van Aert en Evenepoel hebben een winnaarsmentaliteit en zijn ook allebei heel verstandig en sterk in hun hoofd. Daardoor behalen ze zo snel grote resultaten", zegt de bondscoach.

  "Toekomst ziet er rooskleurig uit voor België"

  "Het is een heel straffe week geweest voor de Belgen. Wout heeft op een indrukwekkende manier zijn eerste monument gewonnen. De week daarvoor won hij ook de Strade Bianche. Dat was 2 keer grote klasse tonen", opent Rik Verbrugghe.

   

  Had de bondscoach die prestaties verwacht van Van Aert? "We kennen zijn kwaliteiten en weten dat hij een topper is."

   

  "Ik denk dat die lockdown hem goed van pas gekomen is, want Wout heeft rustig kunnen werken aan zijn comeback zonder wedstrijden te moeten rijden. Maar dat hij nu al zo snel oogst, is indrukwekkend." 

   

  "Remco Evenepoel heeft dan weer zijn klasse getoond als ronderenner. Als bondscoach van België zie ik de toekomst rooskleurig in. We hebben toppers die kunnen meespelen in de klassiekers en het rondewerk."

  Ik denk dat die lockdown Wout goed van pas gekomen is. Hij kon rustig aan zijn comeback werken zonder wedstrijden te moeten rijden. Maar dat hij nu al zo snel oogst, is indrukwekkend.

  Rik Verbrugghe

  Volgens Verbrugghe hebben Van Aert en Evenepoel allebei al de eigenschappen van een kampioen. 

   

  "Als ze 1 foutje maken, leren ze daar meteen uit en zullen ze die fout niet meer maken. Die jongens hebben een winnaarsmentaliteit en zijn ook allebei heel verstandig en sterk in hun hoofd. Daardoor behalen ze zo snel grote resultaten."

   

  Verbrugghe ziet de toekomst door een roze bril. "Er komt een nieuwe lichting Belgische renners op die heel goed is. De jonge Belgische profs doen het uitstekend op internationaal niveau. Ook bij de beloften en de junioren zit er veel talent aan te komen, ook veel klimtalent." 

  Van Aert en Evenepoel kleurden het weekend.

  Wint Evenepoel Lombardije? "Hij verbaast ons in elke koers"

  Mogen we Evenepoel volgend weekend ook naar voren schuiven als
  favoriet voor de Ronde van Lombardije? “Ik denk het wel. Hij heeft laten zien
  dat hij in vorm is, dan behoor je zeker tot de favorieten."

   

  "Vorig jaar heeft Evenepoel  in de Clasica San Sebastian getoond dat hij eendagskoersen aankan en dat hij daarin kan verrassen. Het zal nu wel moeilijker worden om te verrassen, want Remco behoort tot de topfavorieten. Maar hij verbaast ons in elke koers", besluit Verbrugghe.