De Coninck: "Moeilijk voor Clement om hetzelfde vuur weer in dezelfde groep te krijgen"

  Clement liep meteen tegen een nederlaag aan.

  De eerste matchen in de Jupiler Pro League hebben al meteen enkele verrassingen opgeleverd. Bekerfinalisten Club Brugge en Antwerp lieten punten liggen. Voetbalanalist Wim De Coninck liet er op Radio 1 zijn licht over schijnen. "Na een geweldig seizoen is het voor Clement niet makkelijk om nog eens hetzelfde te vragen van zijn spelers."

  Na de bekerontgoocheling begon landskampioen Club Brugge ook de competitie met een nederlaag. "Ze zijn wel veel feller begonnen dan vorige week tegen Antwerp", vertelt De Coninck. "Toen leken ze nonchalant en hautain. Ik denk dat er deze week een hartig woordje gepraat is. De ingesteldheid was deze week wel perfect, maar ze konden weer niet scoren."

   

  "Dat is duidelijk een probleem. De kansen zijn niet zo veelvuldig als vorig seizoen. Toen kregen ze iedere match heel veel doelkansen. Antwerp en Charleroi zijn nu wel twee stevige ploegen die goed kunnen verdedigen. Volgende week tegen Eupen moet Club Brugge hier een eind aan maken. Dan moeten ze scoren en veel kansen creëren."

   

  "Brandon Mechele was misschien wel de beste speler, maar hij maakte dan een spijtige individuele fout. Alles zit een beetje tegen. Na een geweldig seizoen is het ook niet makkelijk om met dezelfde spelers dezelfde ambiance te creëren. Een aantal jongens waren ook gebrand op een transfer, maar die komt er voorlopig niet. Voor trainer Clement is het moeilijk om hetzelfde vuur erin te krijgen en nog eens hetzelfde te vragen. Vorig jaar haalden alle spelers hun hoogste niveau, nu zijn een paar bepalende spelers niet in vorm."

  De ingesteldheid was deze week wel perfect, maar ze konden weer niet scoren.

  "Anderlecht heeft een topschutter nodig, daar zal veel van afhangen"

  Ook Antwerp stelde teleur met een gelijkspel thuis tegen Moeskroen. "Moeskroen wordt toch gezien als een van de zwakkere ploegen. En het is toch wel opvallend dat twee clubs met een stevige achterban nu meteen thuis punten laten liggen. Club Brugge heeft de beste 12e man van België en Antwerp misschien wel de tweede. Ze hebben hun fans echt gemist. Standard ook. Die ploeg heeft ook afgezien tegen Cercle Brugge."

   

  Naar welke matchen kijkt De Coninck vandaag uit? "KV Mechelen tegen Anderlecht lijkt mij zeer interessant. Ook omdat KV Mechelen vaak leunt op zijn fans, maar ook om te kijken hoe Anderlecht uit die voorbereiding gekomen is. Hebben ze de lacunes van vorig jaar kunnen opvullen?"

   

  "Het is te hopen voor paars-wit dat het kan doorgaan op het elan van net voor de competitiestop. Zullen de jongeren die aan het openbloeien waren, zoals Doku, nog een stapje hoger gezet hebben? En vooral, is Dimata fit? Anderlecht heeft weer een topschutter nodig want goals maken was een probleem. Daar zal veel van afhangen."

  Wim De Coninck.