Perfect rapport voor Alpecin-Fenix in de Ronde van Vlaams-Brabant

  David van der Poel won drie van de vijf ritten in de Ronde van Vlaams Brabant.

  Alpecin-Fenix heeft deze week alle ritten in de Ronde van Vlaams-Brabant gewonnen. De Belgische ploeg won drie keer met David van der Poel, ook Roy Jans en Jonas Rickaert pikten hun ritje mee. De eindzege zat er wel niet in voor het team.

  De Ronde van Vlaams-Brabant ging vorige woensdag van start in Linden en eindigde vandaag in Rillaar.

   

  Voor Alpecin-Fenix was het alle dagen feest: David van der Poel was de beste in de openingsrit, de rit van vrijdag en die van vandaag. Tussendoor liet ook ploegmaat Roy Jans zijn snelle benen zien en werkte Jonas Rickaert een solo af. 

   

  Alpecin-Fenix won dan wel alle ritten, maar de eindzege pakte het team niet. Die is voor de Belg Niels Merckx, voor Tom Vermeer en David van der Poel.

   

  Ploegleider Kris Wouters, voor wie de Ronde van Brabant de eerste klus was bij Alpecin-Fenix na zijn ontslag bij Telenet-Baloise Lions, beseft dat zijn team iets unieks heeft gedaan. "Dit ga ik wellicht nooit meer meemaken in mijn carrière."

   

  "De eindzege had het natuurlijk helemaal af gemaakt, maar er wordt niet met bonificatieseconden gewerkt en dus kwam David wat te kort voor eindwinst. Het waren bijzondere omstandigheden, maar ik ben blij dat we weer kunnen koersen."

  Het waren bijzondere omstandigheden, maar ik ben blij dat we weer kunnen koersen.

  Kris Wouters (ploegleider Alpecin-Fenix)