Ga naar de inhoud

Ronde van Polen klassement

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
21:29:50
Deceuninck - Quick-StepDQT
2
Jakob Fuglsang
+1:52
Astana Pro TeamAST
3
Simon Yates
+2:28
Mitchelton - ScottMTS
4
Rafal Majka
+2:32
BORA - hansgroheBOH
5
Diego Ulissi
+3:09
UAE Team EmiratesUAD
6
Kamil Malecki
+3:12
CCC TeamCCC
7
Wilco Kelderman
+3:15
Team SunwebSUN
8
Jonas Vingegaard
+3:18
Jumbo - VismaTJV
9
Mikel Nieve
+3:18
Mitchelton - ScottMTS
10
Rui Costa
+3:19
UAE Team EmiratesUAD
naamresultaatploeg
1
Davide Ballerini
4:31:22
Deceuninck - Quick-StepDQT
2
Pascal Ackermann
+0
BORA - hansgroheBOH
3
Alberto Dainese
+0
Team SunwebSUN
4
Ryan Gibbons
+0
NTT Pro Cycling TeamNTT
5
Jasper Philipsen
+0
UAE Team EmiratesUAD
6
Rudy Barbier
+0
Israel Start-Up NationISN
7
Sebastián Molano
+0
UAE Team EmiratesUAD
8
Phil Bauhaus
+0
Bahrain - McLarenTBM
9
Szymon Sajnok
+0
CCC TeamCCC
10
Albert Torres
+0
Movistar TeamMOV

meest recent

Remco Evenepoel na Polen: "Grootste zege is dat Fabio erdoor is gekomen"

 zo 9 augustus 2020 20:20
Remco Evenepoel op het podium in Polen.

Remco Evenepoel blijft op een wolk fietsen in 2020. Met de Ronde van Polen won hij al zijn vierde rittenkoers van het jaar en hij is ook favoriet voor de Ronde van Lombardije zaterdag. "Aan de vorm zal het niet liggen."

De eindzege van Remco Evenepoel kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De vreugde was groot, maar ingetogen in het kamp van Deceuninck-Quick Step. 

 

“Twee ritten na elkaar en de eerste rit staat ook nog op naam van Fabio. Drie ritten van de 5 en ook nog het eindklassement, kan niet beter”, zegt Evenepoel aan Renaat Schotte in Polen. 


“Maar de grootste overwinning van de week is dat Fabio erdoor is gekomen. Hij heeft ons die mentale kracht gegeven om voluit te gaan de laatste 2 dagen.” 

 

“Het eerste verslag van de dokters was dat hij ging moeten vechten voor zijn leven en nu er volledig door en er is weer hoop dat hij een normaal leven kan leven.”


“We hopen allemaal dat hij weer kan doen wat hij het liefste doet en dat is ritten zoals vandaag winnen. Het is een enorm sterke mens.”

Na San Juan, de Algarve en Burgos is Polen de vierde rittenkoers in 2020 die Evenepoel op zijn naam schrijft. "Deze was de moeilijkste om te winnen."


"Ik had gisteren benen die niet kapot gingen, ik kon blijven gaan en dat heeft me de eindoverwinning bezorgd."


"Dit is World Tour, dus qua niveau is het de hoogste van de vier. Qua prestatie misschien ook. Als ik zie hoe ik gewonnen heb, door 50 kilometer alleen te rijden."

"Aan de vorm zal het in Lombardije niet liggen"

Evenepoel heeft zich met zijn prestaties tot topfavoriet gebombardeerd voor de Ronde van Lombardije van komende zaterdag. "Waarschijnlijk wel. Ik ben goed en heb nu nog een week om te recupereren en het parcours te verkennen."

 

"Aan de vorm zal het niet liggen. Ik moet van pech gespaard blijven en de afdalingen heel goed kennen. Je kunt op internet het parcours van buiten leren zonder het te zien."

 

"Maar ik ga zo veel mogelijk proberen te trainen op het parcours, zeker de finale. Ik reis morgen naar Italië en ik ga paar keer het parcours verkennen", zegt het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step.

De ploeg heeft veel vertrouwen in mij en ik heb veel vertrouwen in de ploeg. We gaan met een sterke ploeg naar de Giro.

Remco Evenepoel

Na de Ronde van Lombardije komen met het WK in Zwitserland en de Giro de volgende doelen van Evenepoel eraan. Of veranderen die doelen nog? "Ik ga normaal gezien vol voor Giro blijven gaan."

 

"Ik denk dat het nu nog te vroeg is om over een eventuele afgelasting van het WK te spreken. Dat zou ik raar vinden, alle koersen kunnen perfect verlopen als alle renners getest kunnen worden. Dan moet er niet gesproken worden over annulering van het WK."

 

Volgens een Italiaanse bookmaker is Evenepoel de topfavoriet voor de Giro. "Dat is mooi", vindt Evenepoel. "De ploeg heeft veel vertrouwen in mij en ik heb veel vertrouwen in de ploeg. We gaan met een sterke ploeg naar de Giro."

 

"Ik heb nog veel tijd om te recupereren en om dan weer op te bouwen en top te zijn. We gaan er alles aan doen en dan 3 weken zo hard mogelijk strijden en dan zien we wel waar ik uitkom."

Ronde van Polen
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
12/08
2
13/08
3
14/08
4
15/08
5
16/08
6
17/08
7
18/08