Overweegt Ronaldo vertrek na vroege CL-exit?: "Vakantie gebruiken om te beslissen"

  De twee goals van Ronaldo tegen Lyon bleken onvoldoende om door te stoten.

  Het wil maar niet lukken voor Juventus in de Champions League. Na de pijnlijke uitschakeling tegen Lyon van afgelopen vrijdag, maakt de Oude Dame ook dit jaar geen kans meer op de beker met de grote oren. Denkt vijfvoudig CL-winnaar Ronaldo aan een vertrek uit Turijn?

  Hoewel Juventus vrijdag met 2-1 won van Lyon, bleken twee doelpunten van de Portugese superster niet voldoende om door te stoten naar de kwartfinales. Opnieuw geen Europese finale voor CR7, die zijn ontgoocheling een dag later niet onder stoelen of banken stak.

   

  "Het seizoen 2019-2020 is voor ons voorbij, veel later dan normaal maar toch eerder dan verwacht. Nu is het tijd voor reflectie en om onze ups en downs te analyseren. Kritisch denken is namelijk de enige manier om te blijven verbeteren", schreef de spits op zijn Instagram-pagina.

   

  "Een enorme club als Juventus moet altijd denken en werken als de beste ter wereld, zodat we onszelf een van de beste en grootste clubs ter wereld mogen noemen. Het opnieuw winnen van de Serie A in zo'n moeilijk jaar is iets waar we erg trots op zijn, maar de fans eisen meer. Het is aan ons om die verwachtingen waar te maken."

  Wat brengt de toekomst?

  Twee jaar geleden telde Juventus-voorzitter Andrea Agnelli 100 miljoen euro neer voor Ronaldo. De Portugees moest en zou de Italiaanse recordkampioen voor het eerst sinds 1996 nog eens Europese glorie schenken. Voorlopig blijft een CL-triomf echter een verre droom. Reden voor Ronaldo om een vertrek te overwegen?

   

  "Laten we deze korte vakantie gebruiken om de beste beslissingen voor de toekomst te nemen en sterker en toegewijder dan ooit terug te komen", zet Ronaldo de deur voor een vertrek op een kier. Na de Europese blamage kreeg trainer Maurizio Sarri ondertussen al zijn C4, ex-speler Andrea Pirlo is zijn opvolger.