Jonathan Sacoor mist BK en Memorial: "Moet in quarantaine in de VS"

  Jonathan Sacoor in actie op de 400 meter.

  Jonathan Sacoor heeft zijn seizoen afgesloten met een seizoensbeste van 46"56 op de 400 meter op de Brussels GP. Sacoor past voor het BK en de Memorial en reist maandag al naar de VS, waar hij in quarantaine moet.

  Gisteren liep Jonathan Sacoor een 200 meter in het Koning Boudewijnstadion, vandaag trad hij aan op zijn favoriete 400 meter. Zijn tijd van 46"56 is natuurlijk ruim boven zijn persoonlijk record, maar toch was Sacoor niet ontevreden.

   

  "Het is een vreemd seizoen, ik heb nooit wedstrijdritme kunnen opdoen. Vandaag heb ik een paar kleine technische foutjes gemaakt. Ik ben toch tevreden met hoe de trainingen op het trainingskamp verlopen zijn."

   

  "Ik ben blij dat ik toch nog twee wedstrijden in België heb kunnen lopen, en al bij al mag ik niet klagen over mijn niveau. Het is een interessant, maar mentaal zwaar seizoen geweest waarin alles één voor één werd afgelast."

   

  "Uiteindelijk deden we nu alles met het oog op 2021. Alle trainingen en wedstrijden neem ik mee naar volgend jaar. Hopelijk wordt het voor onze sport een normaler jaar en kan ik iets moois doen."

  "In de VS moet ik mezelf 2 weken afzonderen"

  Normaal zou Sacoor ook nog meedoen aan het BK en de Memorial Ivo Van Damme, maar dat valt in het water. Het seizoen van Sacoor is al afgelopen. De Belgian Tornado moet sneller dan verwacht afreizen naar de Verenigde Staten.

   

  "Morgen word ik alweer in Tennessee verwacht. De lessen beginnen op 20 augustus en ik moet eerst nog coronatesten ondergaan en mezelf twee weken afzonderen."

   

  "In die twee weken mag ik wel buiten trainen op mijn eentje, en dat ga ik ook doen. Pas begin september neem ik een rustperiode, om vervolgens aan de voorbereiding op het volgende seizoen te beginnen."

  Bekijk het interview met Jonathan Saccoor: