Baaldag voor broers Borlée in Brussel: blessures voor Kevin en Dylan

  Jonathan Borlée was de enige broer die geen blessure opliep.

  Het is niet het dagje geworden van de broers Borlée op de Brussels GP zondag in het Koning Boudewijnstadion. Kevin en Dylan liepen blessures op, de chrono's van Jonathan op de 100 en 200 meter waren niet overtuigend.

  Kevin Borlée verscheen vandaag niet aan de start, want hij liep bij zijn opwarming een rugblessure op. "Ik hoop klaar te geraken voor het BK van volgende week", was de korte reactie van Kevin.

   

  En niet veel later raakte ook Dylan Borlée geblesseerd. Op de 200 meter protesteerden zijn hamstrings. "Het kwam door de vermoeidheid", vertelde de jongste van de drie broers Borlée. "Door de hitte is het moeilijk om tussen de wedstrijden door te recupereren."

   

  "Mijn start was al rampzalig en daarna voelde ik dat mijn spieren het simpelweg begaven. Ze zeiden stop. We zullen de komende dagen zien hoe ernstig deze blessure is."

  Jonathan Borlée: "Mogen organisatoren dankbaar zijn"

  Jonathan was de enige broer die de meeting overleefde zonder blessure, maar beleefde ook geen leuke dag. "Mijn start op de 100 meter was rampzalig, de rest van de race was oké. Het is wachten tot de puzzel klopt, dan zit mijn persoonlijk record van 10"46 erin."

   

  "Het is alvast leuk om eindelijk weer wedstrijden te kunnen lopen. Daar heb je als atleet al die maanden voor getraind. We mogen de organisatoren van de meetings die in deze omstandigheden toch kunnen doorgaan dankbaar zijn. Het is zonder publiek, maar dat zijn we in de atletiekwereld helaas gewoon."

  Dylan Borlée raakte geblesseerd aan zijn hamstrings.

  Jonathan Borlée: "Eindelijk is er nog eens een competitie"

  Jonathan Saccoor: "Ik moet eerder terug zijn in de VS, dus ik mis het BK"

  Camille Laus: "Doet goed om de sfeer rond een wedstrijd te voelen"