Clement na nederlaag: "Zuur, want we maakten de match van begin tot einde"

  Philippe Clement zag een beter Club dan tijdens de bekerfinale, maar verloor opnieuw.

  Club Brugge verloor gisteren tegen Charleroi al meteen zijn eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Een wedstrijd die het evengoed had kunnen winnen, maar een ongelukkige actie van Brandon Mechele besliste er anders over. "Geen reden om aan zichzelf te gaan twijfelen", vertelt coach Philippe Clement.

  "Duidelijk dat wij de wedstrijd moesten winnen"

  De bekerfinale was een prooi voor Antwerp, dat afrekende met een mak Club Brugge. Philippe Clement wou dan ook een antwoord bij de seizoensopener tegen Charleroi. Maar zag hij dat ook? "Mijn reactie na de wedstrijd? Dat mijn spelers een reactie hebben getoond na de bekerfinale", klinkt het.

   

  "Dat ze van de eerste seconden tot de laatste minuten de match gemaakt hebben. We hebben heel hard gepusht tegen een heel goed Charleroi, maar je weet dat je geen 10 open kansen krijgt, al hebben we wel voldoende kansen gehad. Dan maak je een fout en loop je op een counter."

   

  "Het is een heel ander gevoel dan vorige week. Dit heeft een gevoel van een hold-up. Als je kijkt naar de verhoudingen, het balbezit, dan is het duidelijk dat wij deze wedstrijd moesten winnen. Dit is heel zuur, maar als mijn groep deze mentaliteit blijft houden en verdere stappen blijft zetten, gaan we opnieuw veel matchen winnen."

   

  "Charleroi trok zich in de 2e helft vooral terug op de eigen speelhelft en heeft, op één stilstaande fase na, geen enkele kans gecreëerd. Ze waren aan het afzien, waren wij aan het duwen en dan maken we een fout. En dan maakt mijn goede vriend Ryota (Morioka) het af."

  Ryota Morioka maakte het enige doelpunt uit de wedstrijd.

  Over de blunder van Mechele: "Geen reden om aan zichzelf te gaan twijfelen"

  "Als we vroeg hadden kunnen scoren, is het helemaal anders. Charleroi heeft 2 kansen gecreëerd deze match, op de counter. Dat is vrij weinig, denk ik dan. Wij hebben geduwd, we stonden er en konden de counters eruit halen. 1 keer niet en dat betaalden we cash", gaat Clement voort.

   

  "Uiteraard zit je nu niet met een goed gevoel na een nederlaag. Je wil altijd winnen, dat moet de mentaliteit ook zijn. Mijn spelers hebben heel veel gegeven, maar in deze omstandigheden is het ook niet evident om heel de tijd het spel te maken."

   

  "Maar dit is de eerste wedstrijd van de 40 die we gaan spelen. Deze mentaliteit moeten we de volgende 39 matchen, tijdens de beker en ook in de Champions League aanhouden. Maar het is een zure nederlaag, want dit was helemaal niet nodig. Normaal eindigt deze wedstrijd gewoon op 0-0 of maak je toch dat doelpunt. Vandaag loop je dan op die ene counter in de tweede helft."

   

  Over de blunder van Mechele: “Ik maak geen verwijten naar Brandon. Hij maakte die fout, sommige jongens maakten er heel wat meer. Maar dat hoort bij het voetbal. Dat is het leven van een centrale verdediger of een keeper. Als zij een fout maken, betaal je het cash. Maar dat is geen reden dat hij aan zichzelf moet gaan twijfelen, want voor de rest zat hij heel goed in de match."

  Brandon Mechele en doelpuntenmaker Ryota Morioka.