Koersdirecteur Polen: "Gevaarlijke finish? Val had daar niks mee te maken"

  De organisatie van de Ronde van Polen kreeg veel kritiek omdat de aankomst waar Fabio Jakobsen zwaar viel tijdens een afdaling lag. "We hadden alles goed voorbereid", zegt koersdirecteur Czeslaw Lang.

  "Levensgevaarlijk", zo bestempelden veel renners en wielervolgers de aankomst in de Ronde van Polen waar Fabio Jakobsen een verschrikkelijke val maakte.

   

  De streep ligt getrokken in een afdaling, waar renners dus extra hoge sprintsnelheden halen. En ook op de dranghekken (en de plaatsing ervan) kwam er veel kritiek.

   

  De koersdirecteur van de Ronde van Polen gaat niet akkoord met de criticasters. "Alles was goed voorbereid. Dankzij de plaatselijke rondes hadden de renners de aankomstzone al 3 of 4 keer verkend", zegt Czeslaw Lang aan Cyclingnews.

   

  "Voor de afdaling kregen de renners eerst een licht hellende strook voor de wielen geschoven zodat het peloton op een lint getrokken werd."

   

  "De valpartij werd niet veroorzaakt door een slecht voorbereide aankomstzone. Neen, het was de fout van een renner. Groenewegen deelde een elleboogstoot uit, waardoor Jakobsen tegen de dranghekken terechtkwam."

   

  "Sprinters hebben een specifieke mindset. Ze moeten winnen en hebben een tunnelvisie. Ze nemen daarom risico's, anders kunnen ze niet winnen. Er bestaat geen manier om koersen volledig veilig te maken."

   Alles was goed voorbereid. Dankzij de plaatselijke rondes hadden de renners de aankomstzone al 3 of 4 keer verkend

  Koersdirecteur Ronde van Polen