Nieuwe positieve coronatest bij Racing Genk: Theo Bongonda speelt niet tegen Zulte Waregem

  Theo Bongonda mist de eerste speeldag.

  Het coronavirus blijft slachtoffers maken bij Racing Genk. Theo Bongonda (24) heeft donderdag een positief staal afgeleverd, melden de Limburgers, die zondagnamiddag tegen Zulte Waregem spelen. Ook spits Paul Onuachu en doelman Maarten Vandevoordt werden al besmet met het virus.

  "Weer pech voor KRC Genk", schrijft de landskampioen van 2019, die op de dag van de competitiestart een nieuw coronageval in zijn spelersgroep moet melden.

   

  "Theo Bongonda heeft bij de laatste coronatesten van de Pro League - afgelopen donderdag - een positief staal afgeleverd. Alle andere spelers en stafleden hebben gelukkig negatief getest."

   

  "De positieve test van Theo werd pas vrijdagavond laat aan de club gecommuniceerd."

   

  "Bongonda gaat nu voor zeven dagen in quarantaine en mist uiteraard de eerste competitiewedstrijd, uitgerekend bij zijn ex-ploeg Zulte Waregem."

   

  Bij Genk waren er al twee slachtoffers met spits Paul Onuachu en doelman Maarten Vandevoordt. Zij trainen intussen al opnieuw met de groep.

  Gisteren raakten ook positieve gevallen bij KV Mechelen en Cercle Brugge bekend, maar ook hun matchen tegen Anderlecht en Standard blijven op het programma staan.