Sacoor verbetert eigen record op 200 m, Kevin is snelste Borlée op de 100 m

  Jonathan Sacoor (m) werd op de 200 geklopt door Julien Watrin (r).

  In het Koning Boudewijnstadion stond vandaag de atletiekmeeting GP Mingels op het programma. De Belgian Tornados en Belgian Cheetahs kwamen in actie. Kevin Borlée was de snelste broer op de 100 meter.

  Jonathan Sacoor heeft zaterdag tijdens de GP Mingels in het Koning Boudewijnstadion in Brussel zijn persoonlijk record op de 200 meter verbeterd. Hij klokte af op 21"15, in 2017 had hij 21"35 gelopen.

   

  Van zijn pure snelheid moet Sacoor het niet hebben en dus is de 200 meter niet meteen zijn ding. "Ik mag tevreden zijn, maar met wat meer wedstrijdritme, kan ik onder 21 seconden lopen", klonk het bij Sacoor.

   

  "De warmte gaf me zware benen, maar mijn start was dik in orde. Voor de rest zit het vooral in mijn hoofd als ik nog beter wil doen. Ik ben het gewoon om tijdens de 400 meter meer op mijn gemak te zitten, maar dat moet ik er op de 200 meter proberen uit te krijgen." De winst ging in Brussel naar collega Belgian Tornado Julien Watrin in 21"00.

  Kevin is de snelste Borlée op de 100 meter

  Op de 100 meter keken de broers Borlée elkaar in de ogen. Kevin was de snelste in 10"64, voor Jonathan (10"69) en Dylan (10"72). De broers trainen onder de Fransman Guy Ontanon, specialist van de korte afstanden, in plaats van onder vader Jacques Borlée.

   

  Ze richten zich tijdelijk op de 100 en 200 meter. "Het doet deugd om weereen wedstrijd te kunnen lopen", zei Kevin. "Op 100 meter kan ik niet vergelijken met het verleden, maar het kan zeker nog veel beter."

   

  "Mijn start was niet super en mijn overgang van het eerste wedstrijddeel naar het tweede liep ook moeilijk. Zondag hoop ik beter te doen, er is nog marge. Technisch hoop ik vooral een stap vooruit te zetten, en dan denk ik dat er automatisch een snellere chrono uitrolt."

   

  Dat zag ook de coach. "Ik heb goeie dingen gezien, maar er is nog veel te perfectioneren, logisch ook na een eerste wedstrijd", zei Ontanon. "Ik zie progressie, dat is het voornaamste."

  Ook Belgian Cheetahs kwamen in actie in Brussel

  Paulien Couckuyt, Europees kampioene bij de beloften op de 400 meter horden, liep een sterke 400 meter zonder horden. Ze won in 52"98 en dook zo bijna een halve seconde onder haar persoonlijk record van 53"46.

   

  Nog een Cheetah, Margo van Puyuvelde, werd tweede bij haar comeback na lang blessureleed. Ze klokte 54"59, een eindje boven haar persoonlijk record van 52"25.

   

  En er was nog een Belgian Cheetah aan het feest zaterdag. Camille Laus won de 200 meter in 23.60, twee honderdste seconde onder haar 1 jaar oude persoonlijk record.