"Wout van Aert heeft geleerd uit zijn fouten van vorig jaar"

  Wout van Aert krijgt een vuistje van Julian Alaphilippe.

  Wout van Aert heeft in Milaan-Sanremo ook indruk gemaakt op onze commentator Christophe Vandegoor. "Na zijn akelige val in de Tour vorig jaar vroeg iedereen zich af of hij weer op topniveau zou kunnen koersen. En kijk nu", getuigt hij vanuit Italië.

  Christophe Vandegoor heeft gisteren een bloedstollende finale gezien: "Voortdurend zat je te denken: "Keren de achtervolgers terug of niet?""

   

  "Na de Poggio was alles nog mogelijk, maar de manier waarop Van Aert dat aanpakt, staat in schril contrast met vorig jaar. Toen sprong hij op alles wat bewoog."


  "Daar heeft hij uit geleerd, want nu zagen we een routinier aan het werk, iemand die bij wijze van spreken al 5 of 6 klassiekers gewonnen heeft. Zijn afdaling op de Poggio vond ik indrukwekkend. Terwijl Alaphilippe moet corrigeren, rijdt Van Aert technisch perfect."


  "En daarna zette hij zich op kop en liet hij zien dat hij niet bang was van de winnaar van vorig jaar. Indrukwekkend."

  Christophe Vandegoor: "We zagen een routinier aan het werk."

  "En in de Tour moet hij gaan knechten"

  "Ik ben nog eens in zijn uitslagen gaan kijken", gaat Christophe Vandegoor voort. "4 jaar geleden versloeg hij Tony Martin in de proloog van de Ronde van België. Het jaar nadien won hij de Ronde van Denemarken. Zo is hij gestaag gegroeid op de weg."


  "Na zijn akelige val in de Tour vorig jaar vroeg iedereen zich af of hij weer op topniveau zou kunnen koersen. Ik ook. Het moet een lijdensweg geweest zijn voor hem. En kijk nu. Het lijkt wel een mooi scenario voor een langspeelfilm."

   

  "Ook na het drama van eerder deze week met Dylan Groenewegen in de Ronde van Polen. De zeges van Wout van Aert én die van Primoz Roglic in de Ronde van de Ain moeten een enorme opsteker zijn voor de ploeg Jumbo-Visma."

   

  "Ze steken dit weekend een enorme vinger op naar Ineos, want in de Ronde van Frankrijk willen ze dit jaar hun voet plaatsen naast het Britse topteam. Van Aert zal er zelfs moeten knechten voor Roglic, Dumoulin en Kruiswijk", merkt Vandegoor op.

  Terug in de tijd: 4 jaar geleden boekte Wout van Aert voor het eerst succes op de weg met winst in de Ronde van België.

  Christophe Vandegoor.