De bal rolt weer dit weekend: hoe en waar kan je de JPL volgen?

  Voor de tv-kijker verandert er heel wat.

  De Jupiler Pro League begint dit weekend aan het seizoen 2020-2021, maar supporters zijn nog altijd niet welkom in de stadions. Heel wat mensen willen hun club dus volgen op tv, maar ook dat is dit seizoen een beetje anders. Hoe en waar kan je de actie op de Belgische velden volgen?

  Bij Sporza op Radio 1, met Extra Time en met hoogtepunten op sporza.be

  Net als de voorbije voetbalseizoenen zijn de meeste JPL-matchen live te volgen bij Sporza op Radio 1. Daarnaast is elke match met tekst te volgen op sporza.be.

   

  Maar er is meer. Op zondagavond vanaf 23.59 uur zullen alle goals en hoogtepunten ook te vinden zijn op onze digitale kanalen sporza.be en de vernieuwde sporza-apps.

   

  Op televisie blijven de rechten op het maandagavondmagazine in handen van de VRT. Hierdoor kan de voetbaltalkshow Extra Time op Canvas komende maandag aan zijn 12e seizoen beginnen. Daarin krijg je dan ook de hoogtepunten van de maandagavondmatch te zien.

  Live op tv: (voorlopig) niet bij Telenet, wel bij Proximus en Orange

  De rechten van het Belgisch voetbal zijn voor de komende vijf seizoenen in handen van Eleven Sports. Wie alle matchen wil kunnen bekijken, heeft enkele opties. Zo is er een online-abonnement bij Eleven Sports zelf. Dat kost zo'n 15 euro per maand of 150 euro per jaar. Daarmee kan je de matchen streamen.

   

  Wie op tv wil kijken, zit goed bij Proximus en Orange. De nieuwe Eleven Sports-kanalen waarop het voetbal zal uitgezonden worden, zitten in de sportpakketten van beide aanbieders.

   

  Ook met TV Vlaanderen en Télésat bereikte Eleven op de valreep een akkoord. Alle abonnees van een Basic of Basic+ satelliet tv-product of een APP TV Basic of Plus internet tv-product kunnen zonder extra sportpakket genieten van de nieuwe Pro League-kanalen.

   

  Telenet, tot dit seizoen de grote speler, heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken met Eleven Sports. Er wordt nog onderhandeld, maar voorlopig lijkt het water tussen de partijen te diep. Telenet-klanten kunnen het Belgisch voetbal dus niet met hun Play Sports-abonnement volgen.

   

  Telenet doet wel een toegeving naar de klant. Vanaf dinsdag 11 augustus is er een korting van 10 euro per maand op alle huidige en nieuwe Play Sports-abonnementen en dit zolang er geen overeenkomst bereikt wordt met de rechtenhouder. 

  (Nog geen) samenvattingen, onlinerechten zitten bij KBC

  Wie niet alles live wil volgen, maar na het weekend graag van de samenvattingen geniet, weet ook nog niet waar hij of zij precies moet zijn. De voorbije seizoenen zond VIER het programma Sports Late Night uit, maar dat lijkt nu voorbij. Eleven Sports heeft nog met geen enkele Vlaamse openbare zender een akkoord gevonden over een samenvattingsmagazine.

   

  KBC kocht dan weer verrassend de onlinerechten op onze competitie op. De bankverzekeraar gaat de komende vijf seizoenen de hoogtepunten van de Jupiler Pro League tonen via haar mobiele app op de smartphone en dat al tijdens de matchen. "Goal Alert" heet de nieuwe service.

   

  Wie een betalende KBC-Plusrekening heeft, krijgt "Goal Alert" er gratis bovenop. Wie geen KBC-Plusrekening heeft of geen KBC-klant is, moet wel betalen voor de dienst.