Victor Campenaerts valt met team: "Jammer, want reed net mijn snelste tijdrit ooit"

  Victor Campenaerts

  Daar gaan Victor Campenaerts en zijn ploegmaats.

  Victor Campenaerts (28) is de Ronde van Tsjechië met een tegenvaller begonnen. Na een kettingbotsing eindigde hij met zijn team laatste in de ploegentijdrit. "Maar ik reed wel hard, veelbelovend voor het Belgisch kampioenschap", laat de chronospecialist weten.

  De Ronde van Tsjechië begon gisteren met een korte ploegentijdrit over 18,1 kilometer in de straten van Unicov. Net als vorig jaar zette Mitchelton-Scott (onder leiding van Luke Durbridge) de snelste chrono neer. Het NTT-team van Victor Campenaerts eindigde laatste, op bijna 2 minuten van de Australiërs. De ploeg was overkop gegaan.

   

  "Een communicatiefout lag aan de oorzaak", legt Campenaerts uit. "Dat kan gebeuren, we hebben meteen alles uitgepraat. Van wrevel in de groep is geen sprake."

   

  Ernstige schade liepen de renners niet op. Campenaerts & co bleven vooral met schaafwonden achter.

   

  "Het blijft wel jammer, want toen we 's avonds door Strava scrolden, zagen we dat we Mitchelton-Scott het vuur aan de schenen hadden kunnen leggen. Ik reed snoeihard, zo hard heb ik nog nooit gereden. Dat is veelbelovend voor het Belgisch kampioenschap", grijnst tweevoudig nationaal kampioen Campenaerts (in 2016 en 2018).

   

  Het BK tijdrijden staat over twee weken, op donderdag 20 augustus, in Koksijde op het programma. Vorig jaar was Wout van Aert de snelste.

  Een communicatiefout lag aan de oorzaak. Dat kan gebeuren, we hebben alles meteen uitgepraat.

  Victor Campenaerts

  VIDEO: Victor Campenaerts vlogt over zijn crash