Van Avermaet weg bij CCC: "Licht staat op groen om naar andere ploegen te kijken"

  Van Avermaet neemt afscheid van zijn oranje trui.

  Greg Van Avermaet vertrekt morgen met ambitie in Milaan-Sanremo, maar de olympische kampioen is in zijn achterhoofd toch ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe werkgever. Hij trekt na dit seizoen de deur bij CCC achter zich dicht. "Het is geen geheim dat we hier momenteel geen opties meer hebben."

  Het is augustus en dus mag er ook in wielerland op de transfermarkt gespeeld worden. De ploeg van Greg Van Avermaet zit al een hele tijd in slechte papieren. Het team van Jim Ochowicz verliest in 2021 zijn hoofdsponsor CCC en blijkbaar zijn er weinig andere opties

   

  Hoe ziet de toekomst van Van Avermaet er dan uit? "Ik heb nog geen nieuws, maar we zijn er wel mee bezig. Ik heb mijn manager groen licht gegeven om ook naar andere ploegen te kijken. Het is geen geheim dat we hier momenteel geen opties hebben en dus worden alle andere kaarten tot in detail uitgewerkt."

   

  Vorige week liet Van Avermaet nog niet in zijn kaarten kijken en gaf hij aan dat teambaas Ochowicz nog steeds bezig was met de zoektocht naar een nieuwe sponsor. Nu is de kogel door de kerk. De olympische kampioen verlaat het team aan het eind van het jaar. Een akkoord is er wel nog met niemand. "Ik hoop binnen een paar weken uitsluitsel te geven."

  "Met een kleine groep wegrijden en dan kan alles gebeuren"

  Morgen is er eerst koers. Is dit een unieke kans om Milaan-Sanremo te winnen? "Het is een andere situatie en een ander tijdstip, maar het is toch elk jaar een beetje hetzelfde. Er staan altijd heel goeie renners aan de start. Het parcours ligt me hier niet 100 procent, maar als er een kans komt, zal ik die grijpen."

   

  "Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest, maar dit is geen makkelijke koers om te winnen. Ik heb wel vertrouwen. De hitte kan ook in mijn voordeel spelen. Het is iets minder dan vorige week, maar het is een lange koers, dus het zal wel wegen."

   

  Welk scenario zou ideaal zijn? "Hopelijk kunnen we met een kleine groep wegrijden en dan kan alles gebeuren."

   

  Ziet hij Wout van Aert als de topfavoriet? "Na zaterdag kan je hem niet meer afschrijven. Woensdag reed hij weer een heel sterke sprint. Hij heeft zijn topvorm te pakken."

  Het interview met Van Avermaet een dag voor de koers