Sterren Milaan-Sanremo: Van der Poel krijgt plaatsje naast Van Aert

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn de topfavorieten volgens de Sporza-jury.

  Dat Wout van Aert 3 sterren zou krijgen van de Sporza-jury voor Milaan-Sanremo is geen verrassing. Maar wie heeft er nog allemaal een plaatsje gekregen op de lijst met blikvangers?

  3 sterren: de veldrijders

  Wout van Aert kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met 3 sterren, zeker niet na zijn triomftocht van een week geleden in de Strade Bianche.

   

  Dat ook Mathieu van der Poel aan de top van de piramide mag plaatsnemen, is misschien meer een verrassing. Niet omdat de Nederlander debuteert in Milaan-Sanremo, wel omdat hij in de Strade geen al te beste beurt maakte. Was dat een eenmalige uitschuiver?

  2 sterren: onvermijdelijke Van Avermaet

  In zowat elk lijstje met sterren in het voorjaar (nu najaar) eist Greg Van Avermaet een hoofdrol op. Dat is nu niet anders, al kwam Van Avermaet in zijn vorige 12 deelnames in Sanremo nooit verder dan een 5e plaats. Vallen de puzzelstukjes nu wel eens in elkaar?

   

  Voor Arnaud Démare deden ze dat ooit al eens, in 2016. In Milaan-Turijn bewees hij alvast weer in vorm te zijn. Dat bewijs zagen we nog niet van Peter Sagan, al is de Slovaak wel altijd goed in Sanremo. 5 keer haalde hij al de top 5, maar nog nooit was hij numero uno.

  1 ster: sprinters en... Gilbert!

  De hamvraag voor Milaan-Sanremo is elk jaar: zullen de sprinters de Poggio overleven? Als ze dat wel doen, dan gelooft de Sporza-jury vooral in de kansen van Caleb Ewan, Fernando Gaviria en Sonny Colbrelli. Snelle mannen die in het verleden al bewezen een klimmetje goed te kunnen verteren.

   

  Wie zeker niet op zijn sprint kan speculeren, is Philippe Gilbert. Zijn aanwezigheid in dit lijstje is misschien meer een wens dan een gefundeerde gok, maar wie durft er tegen iemand als Gilbert te wedden? Een man met een plan: met Milaan-Sanremo een leemte in zijn erelijst opvullen.