Broers Dewaele (Soulwax) steken Pro League-tune in synthesizerjasje

  Stephen en David Dewaele met hun band Soulwax.

  Dit weekend gaat het nieuwe voetbalseizoen in ons land van start en dat gaat gepaard met een nieuw anthem. De nieuwe Pro League-tune komt uit de DEEWEE-studio van Soulwax. De broers Dewaele, fans van AA Gent, maakten een eigentijdse versie.

  David en Stephen Dewaele vliegen de wereld rond om op te treden met hun band Soulwax of om platen te draaien als het deejaycollectief 2 Many DJ's. Daarnaast werken ze in hun DEEWEE-studio's in Gent aan remixes en producties voor grote en kleine artiesten. 

   

  Hun jongste productie is er een voor het Belgische voetbal. Met hun synthesizers en drumcomputers hebben ze een nieuw anthem voor de Pro League geschreven, weg van de traditionele orchestrale sporthymnes, naar een hedendaagse sound.

   

  Het nieuwe anthem zal te horen zijn in de stadions, op televisie en op de sociale media.

   

  "Het was een grote uitdaging om een anthem te creëren dat zowel in een stadion als op een scherm goed klinkt. We zijn aan de slag gegaan met de gezangen van elke supportersgroep in de Pro League en hebben die vervolgens in een melodie gegoten", leggen de broers Dewaele uit.

  Het nieuwe anthem:

  2 Many DJ's - De Gantoise

  Tijdens hun deejaysets steken Stephen en David Dewaele niet onder stoelen of banken dat ze AA Gent een warm hart toedragen. Zowel tijdens de Lokerse Feesten als bij de opening van de Ghelamco Arena in Gent draaiden ze in het verleden "De Gantoise" door hun mengpaneel.