"Youssouph Badji is nog niet klaar om spits nummer 1 van Club Brugge te zijn"

  Youssouph Badji was in de bekerfinale de enige Bruggeling op niveau.

  Landskampioen Club Brugge opent morgen de nieuwe voetbalcompetitie tegen Charleroi. Trainer Philippe Clement hoopt op een reactie van zijn spelers na de verloren bekerfinale. De Club-trainer verwacht ook nog wat actie op de transfermarkt. "Mijn kern is niet zo groot, op dit moment moet Jonas Ivens zelfs meetrainen om 11 tegen 11 te kunnen spelen."

  "Had sneller antwoord verwacht tegen Antwerp"

  Club Brugge verloor vorige zaterdag verrassend de bekerfinale. Welke conclusies trok trainer Philippe Clement, met het oog op de competitie-opener van morgen tegen Charleroi? "Tegen Antwerp zijn we voor het eerst in meer dan een jaar tijd aan een wedstrijd begonnen met het idee van enkel met het aanvallende bezig te zijn."

   

  "De basis viel weg in de eerste helft: gezonde agressie, loopwerk zonder bal, beschikbaar maken voor ploegmaats, pressing,... Daar zijn we lang heel goed in geweest, maar tegen Antwerp niet."

   

  Met wat heeft dat te maken? "Een verstoorde voorbereiding zorgt voor een vreemde dynamiek. We zaten met vier zieke basisspelers en niemand wilde ziek worden. Daardoor was niemand bezig met het verhaal van de positieve agressie. Ik had een veel sneller antwoord verwacht en daar hebben we ook over gepraat achteraf."

   

  "Je kan de bekerfinale een beetje vergelijken met een atleet die naar de Olympische Spelen gaat en een paar seconden te laat aan zijn finale van de 100m begint. Dat is het verhaal van die finale geweest. We hebben samen de juiste conclusies getrokken en nu moeten we voort. Het is nu een nieuw seizoen en we beginnen aan een marathon."

  Je kan de bekerfinale een beetje vergelijken met een atleet die naar de Olympische Spelen gaat en een paar seconden te laat aan zijn finale van de 100m begint.

  "Hoop op reactie tegen Charleroi"

  Charleroi is morgen vanaf 16.30u de eerste horde voor Club Brugge. Clement verwacht een reactie van zijn spelersgroep. "Ik zou me hard vergissen, mocht dat niet het geval zijn."

   

  "Ik heb me heel boos gemaakt tijdens de rust van de bekerfinale omdat ik veel jongens niet herkende op het veld. De reactie was er wel in de tweede helft en ik hoop morgen ook tegen Charleroi."

   

  "Dat wil niet zeggen dat we daarom 5x alleen voor de doelman zullen komen en hen zullen wegtikken, want daar is Charleroi gewoon te goed voor. Dat hebben we vorig jaar ook ondervonden, het was 2x heel moeilijk tegen Charleroi."

   

  Wie moet voorin voor de goals zorgen? De jonge Badji, lichtpunt in de bekerfinale, of toch Krmencik, die in een oefenwedstrijd 3x scoorde. "Badji is een jongen met veel kwaliteiten op die leeftijd, maar hij is nog niet klaar om spits nummer 1 te zijn van Club Brugge voor een heel seizoen lang."

   

  "Als we dat proberen, gaan we hem opbranden. We werken elke dag met hem en hij maakt goede ontwikkelingen door. We willen hem op de juiste manier brengen, net zoals we dat met bijvoorbeeld Charles De Ketelaere hebben gedaan."

  Badji is een jongen met veel kwaliteiten op die leeftijd, maar hij is nog niet klaar om spits nummer 1 te zijn van Club Brugge

  "Willen zeker nog gerichte versterkingen"

  Het bleef voorlopig windstil wat de inkomende transfers betreft. Verwacht Clement nog versterkingen? "We willen zeker nog gerichte versterkingen. Zowel het bestuur als ik. Daar zijn we ook mee bezig, maar het zijn andere tijden door de corona-epidemie."

   

  "Sommige competities hebben langer geduurd en veel spelers gaan nog op vakantie hoorden we deze week. Die zitten in een heel andere cyclus dan wij. Dat zorgt ervoor dat dingen langer duren. Het hangt dus van de markt af. Voor hetzelfde geld stonden hier al twee, drie jongens. We zijn er ook een paar keer dichtbij geweest, maar het was dan net niet.


  "Ik heb op dit moment twee geblesseerde spelers en moet daardoor assistent-trainer Ivens laten meetrainen om 11 tegen 11 te kunnen trainen. Zo groot is mijn groep dus ook niet. Er kunnen zeker nog spelers bij dus."