Pools gerecht onderzoekt crash van Groenewegen en Jakobsen

  De Poolse justitie onderzoekt de crash aan het einde van de openingsrit in de Ronde van Polen. De Nederlander Fabio Jakobsen raakte zwaargewond. De officier van justitie in Katowice heeft volgens het Poolse persbureau PAP inmiddels drie getuigen verhoord, onder wie een vertegenwoordiger van de organisatie.

  Jakobsen onderging in de nacht van woensdag op donderdag een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht. De 23-jarige sprinter ligt op intensieve zorg en zijn toestand is stabiel. Het is de bedoeling om hem in de loop van de dag uit zijn kunstmatige coma te halen.

   

  Groenewegen, die de deur sloot voor Jakobsen, kwam zelf ook ten val en hield daar een gebroken sleutelbeen aan over. Hij werd gediskwalificeerd.

   

  Patrick Lefevere, de ploegleider van Deceuninck-Quick Step, dreigde er al mee juridische stappen te zetten tegen de Nederlandse sprinter. De Poolse justitie heeft bewijsmateriaal verzameld en onderzoekt of Groenewegen kan worden aangeklaagd.