Nafi Thiam past voor BK wegens hinder aan kuit en achillespees

    Het BK atletiek (15-16 augustus) is met Nafi Thiam zijn grootste blikvanger kwijt. De zevenkampster zou op de Heizel de 200 meter lopen, maar uit voorzorg heeft ze zich teruggetrokken.

    Nafi Thiam ondervindt sinds enkele dagen pijn aan haar kuiten en achillespezen. Ze traint momenteel nog wel door, maar draagt even geen spikes meer. Ze verwacht wel om klaar te geraken tegen de Memorial Van Damme op 4 september, maar het BK in het Boudewijnstadion laat ze dus aan zich voorbijgaan.

     

    Dat BK had normaal gezien haar eerste wedstrijd van het seizoen moeten worden. Nu wordt dat de driekamp (100m horden, kogelstoten en hoogspringen) op de Memorial. Mogelijk wordt dat haar enige wedstrijd van 2020, want voorlopig staan er geen andere meetings op haar programma.