Mourinho krijgt komend seizoen hulp van Tottenham-icoon Ledley King

  Tottenham-trainer José Mourinho krijgt een nieuwe rechterhand. Ledley King is aangesteld als assistent. King is een clublegende. Hij speelde tussen 1999 en 2012 323 matchen met het Tottenham-shirt aan, maar moest op zijn 31e al stoppen door een hardnekkige knieblessure.

  King speelde zijn hele carrière bij Tottenham en noemt de club dan ook zijn tweede thuis. Toen hij moest stoppen met spelen, werd Jan Vertonghen binnengehaald als zijn vervanger.

   

  De intussen 39-jarige King speelde ook 21 keer voor de Engelse nationale ploeg. Na zijn actieve carrière werd hij ambassadeur voor de Londense club. Komend seizoen krijgt hij een meer concrete rol als assistent van hoofdcoach José Mourinho.   

   

  Aan uitgaande zijde verlaat Ricardo Formosinho de club. De Portugees was sinds vorig jaar aan de slag bij de club van Rode Duivel Toby Alderweireld als assistent.

  Beelden van King als Tottenham-speler