Joël Smets bij herstart MXGP: "Denk niet dat break veel zal veranderen"

  Kan iemand Jeffrey Herlings nog bedreigen in het 2e deel van het seizoen?

  Dit weekend gaat in Letland ook het WK motorcross weer van start. Hoe denkt Joël Smets dat de kaarten ervoor liggen? "Jago Geerts is in de MX2 wel een titelkandidaat. Hij is onze hoop in bange dagen." 

  "Een beetje later dan de andere sporten beginnen wij er ook weer aan", zegt Joël Smets aan Sporza. "We hebben meteen 3 races in 1 week. Dat is nieuw voor ons, een soort uitdaging."

   

  "Ik kijk ernaar uit hoe de renners dat zullen inschatten. Zullen ze in de 1e race meteen 100% gaan of is er iemand die de kat uit de boom kijkt om pas in de 2e of 3e race voluit te gaan?"

   

  Nieuwe namen hoeven we volgens Smets niet te verwachten. "In de lagere klassen zie je wel eens dat een jonge rijder na een winter plots sterker gaat rijden. Maar in de koninginnenklasse heb je allemaal jongens met veel ervaring."

   

  Jeffrey Herlings, de poulain van Smets, begint als leider aan het 2e deel van het seizoen. "Maar net als een Gajser of Cairoli kun je hem in 3 maanden niet veel meer leren. Het is enkel uitkijken wie fysiek even sterk is als ervoor en wie het het langste kan volhouden."

  "Geerts moet voor de titel kunnen meestrijden in de MX2"

  Vanuit Belgische hoek is het vooral uitkijken naar Clément Desalle, de nummer 4 in de tussenstand van de MXGP. "Clément is nooit een veelwinnaar geweest, hij moet het vooral van zijn regelmaat hebbben. Hij heeft ook de pech gehad om lang tegen een Cairoli te moeten opboksen. Dat is zoals koersen in de tijd van Eddy Merckx. Maar hij kan nog voor het podium gaan."

   

  In de MX2-klasse heeft België met Jago Geerts wel een titelkandidaat. "Hij is onze hoop in bange dagen. Hij staat nu 2e in de WK-stand en moet voluit voor de titel kunnen meestrijden."

  Joël Smets