Fabio Jakobsen is wakker, dokter Vanmol: "Toestand evolueert heel gunstig"

  Fabio Jakobsen is na enkele dagen in een kunstmatig coma weer bij bewustzijn. Dat meldt de Ronde van Polen op Twitter. De dokters van het lokale ziekenhuis zijn positief, net als ploegdokter Yvan Vanmol. "Hij ademt zelfstandig en kan al zijn ledematen bewegen."

  "Alleen praten lukt niet"

  Na enkele bange dagen is er nu hoopgevend nieuws over Fabio Jakobsen. De dokters hebben de Nederlander deze voormiddag met succes uit zijn kunstmatig coma gehaald. In een kort bericht meldde de Ronde van Polen dat zijn toestand "goed" is. 

   

  Ondertussen heeft Pawel Grünpeter, de vicedirecteur van het ziekenhuis, meer details gegeven over zijn toestand. "We zijn blij met hoe hij het doet", vertelde hij aan de Poolse pers. "Hij is bij bewustzijn, ademt zelfstandig, hij kan al zijn ledematen bewegen en hij kan communiceren. Alleen praten lukt niet."

   

  Zijn verwondingen blijven wel ernstig. Na zijn zware val op woensdag werd er zelfs even gevreesd voor zijn leven. Hij werd 5 uur lang geopereerd en daarna in een kunstmatig coma gehouden. Als bij wonder liep hij geen schade op aan zijn ruggengraat, schedel en brein.

  Dokter Vanmol: "Toestand evolueert gunstig"

  Deceuninck-Quick Step-dokter Yvan Vanmol bevestigt aan onze redactie dat de toestand van Jakobsen "heel gunstig evolueert". "Men heeft hem deze middag zonder problemen wakker gemaakt. Hij reageert goed en hij beweegt zijn ledematen. Hij beantwoordt aan taken, wat betekent dat hij cognitief in orde is en dat zijn hersenfuncties goed werken."

  Jakobsen is cognitief in orde en zijn hersenfuncties werken goed.

  Yvan Vanmol (dokter Deceuninck-Quick Step)