Jumbo-Visma zet Groenewegen voorlopig op non-actief

  Dylan Groenewegen zal geen koersen mogen rijden tot de Disciplinaire Commissie van de UCI een uitspraak heeft gedaan over het incident met Fabio Jakobsen.

  Jumbo-Visma kwam meteen na de rampzalige sprint in de Ronde van Polen al met een kort statement naar buiten, 2 dagen later publiceert het Nederlandse team een uitgebreider verklaring.

   

  "We zijn gechoqueerd door de gevolgen van de val. We zijn met onze gedachten bij Fabio en hopen uit de grond van ons hart dat hij helemaal zal herstellen, net als de andere mensen die betrokken waren bij de crash."

   

  Jumbo-Visma laat weten dat het de voorbije dagen veel gepraat heeft met Groenewegen, die zelf heel aangedaan is door het voorval. "Hij geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt door van zijn lijn af te wijken. Wij staan voor sportiviteit en met zijn actie heeft Dylan die regel gebroken."

   

  De ploeg zet Groenewegen dan ook op non-actief tot de Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerbond een uitspraak heeft gedaan, bijvoorbeeld over een schorsing. De Nederlander kan sowieso niet snel weer koersen, want hij brak zelf zijn sleutelbeen bij de crash.