Anderlecht heeft handtekening van flankaanvaller Bundu beet

  Bundu krijgt rugnummer 19.

  Anderlecht heeft nog een versterking gehaald voor zijn aanvalslinie. Mustapha Bundu komt over van Aarhus in Denemarken. De 23-jarige flankaanvaller tekent een contract voor 4 jaar bij de Brusselse club. 

  De komst van Bundu naar het Lotto Park is geen verrassing. Zijn naam werd al een tijdje gelinkt aan de club, maar nu is de transfer helemaal rond. De aanvaller uit Sierra Leone was de voorbije seizoenen actief in de Deense hoogste klasse. Vorig jaar was hij goed voor 10 goals en voor 12 assists. Voordien speelde hij in Engeland voor amateurclubs Newquay en Hereford.   

   

  "Bundu is een spelersprofiel dat we nog niet hadden in onze kern", legt sportief directeur Peter Verbeke de transfer uit. "Hij is aanvallend polyvalent, maar in de eerste plaats een flankspeler. Hij koppelt snelheid aan fysieke kracht en zoekt graag de diepte op zonder bal. Hij heeft getoond dat hij in de Deense competitie beslissend kan zijn en moet nu bij RSCA de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. Zijn komst zal zorgen voor extra concurrentie en dat is absoluut noodzakelijk in een topclub."

   

  De aanvaller zelf is uiteraard blij met zijn nieuwe club. "Anderlecht is een grote club. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe ploegmaats en de trainersstaf. Hier kan ik me verder ontwikkelen en mijn steentje bijdragen aan het aanvallende voetbal dat Anderlecht brengt."   

   

  Bundu is voor Anderlecht de tweede aanvallende versterking. Eerder ging paars-wit ook aankloppen bij Percy Tau.