Valtteri Bottas blijft een jaar langer bij Mercedes: "Heel blij"

  Valtteri Bottas blijft ook volgend seizoen bij Mercedes. De 30-jarige Fin heeft zijn contract bij de F1-renstal met een jaar verlengd, tot eind 2021.

  Valtteri Bottas is bezig aan zijn 4e seizoen bij Mercedes. De Fin heeft 8 GP-zeges op zijn palmares. Dit jaar won hij de openingsrace van het seizoen in Oostenrijk.

   

  "Ik ben heel blij en trots dat ik ook in 2021 bij Mercedes kan blijven", reageert de Fin. "Ik ben sterker dan ooit, maar ik kan nog altijd beter. Ik bedank iedereen van het team en de hele Mercedes-familie voor het vertrouwen in mij.

   

  "Al van toen ik als kind verliefd werd op de Formule 1 is het mijn droom geweest op een dag wereldkampioen te worden. Ik strijd dit jaar voor de titel. Door bij Mercedes te blijven, behoud ik de best mogelijke positie om ook volgend seizoen voor de titel te gaan."

   

  Bij Mercedes loopt ook het contract van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton eind dit seizoen af. Zowel Mercedes als Hamilton liet al optekenen dat een nieuwe overeenkomst niet veraf is.