Te onthouden: loeier van Lukaku, kranige Casteels, waaghals Wiesinger en Turkse tegenspoed

  Romelu Lukaku maakte zich woensdagavond nog wat populairder bij de Inter-fans.

  Gisteren zijn de gordijnen van de Europa League weer opengetrokken. Vier wedstrijden in de 1/8e finales hebben al evenveel tickets opgeleverd voor de kwartfinales. Wat moet u van dat eerste avondje onthouden?

  1. De lekkere loeier van listige Lukaku

  Inter was in Gelsenkirchen een maatje te groot voor de Spanjaarden van Getafe. Romelu Lukaku effende voor zijn Italiaanse werkgever het pad met de 1-0. De spits liet een hoge bal met zich meelopen, liet hem gepast botsen en haalde vervolgens uit met zijn genadeloze linker.

  2. Het werkplan van waaghals Wiesinger

  Na een 0-5-nederlaag in de heenwedstrijd had LASK geen enkel uitzicht meer op kwalificatie voor de kwartfinales, maar de Oostenrijkers wilden zich op het veld van Manchester United toch nog van hun beste kant laten zien.

   

  Philipp Wiesinger voegde op Old Trafford de daad bij het woord en scoorde met een geweldige trap van ver de 0-1. Zoden zette het niet aan de dijk, want dankzij treffers van Lingard en Martial maakte United ook van deze overwinning een formaliteit.

  3. Het kunnen van de kranige Koen Casteels

  Wolfsburg had over twee wedstrijden bekeken te weinig in de pap te brokkelen tegen Sjachtjor Donjetsk. Maar aan Koen Casteels zal het niet gelegen hebben dat de Duitsers gisteren met 3-0 de boot ingingen. Onze landgenoot pakte bij een 0-0-stand uit met een mooie beenveeg.

  4. De tegenspoed voor de Turkse titelhouder

  FC Kopenhagen knikkerde Basaksehir van het Europese toneel. De Denen rolden de kersverse Turkse kampioen met 3-0 op. Basaksehir is de lievelingsploeg van de Turkse president Erdogan.