Mads Pedersen draagt zege op aan Jakobsen: "Hij verdient een snel herstel"

  Mads Pedersen won voor het eerst in zijn regenboogtrui.

  Wereldkampioen Mads Pedersen dacht na zijn zege meteen aan de onfortuinlijke Fabio Jakobsen. "Maar over valpartijen zelf mogen we niet te veel beginnen na te denken. Onze sport is nu eenmaal gevaarlijk", zegt de Deen.

  Een dag na de zware val van Fabio Jakobsen ging Mads Pedersen met de bloemen aan de haal in de Ronde van Polen.

   

  De Deen zit met zijn gedachten ook bij Fabio Jakobsen. "Het is supermooi om de 2e rit te winnen, maar ik denk in de eerste plaats aan Fabio na de verschrikkelijke crash van gisteren."

   

  "Hij verdient een snel herstel en een goede weg terug naar het gewone leven en naar het wielrennen. Deze zege is dus zeker voor hem."     

   

  Angst om daags na de crash de massasprint te doen, had Pedersen niet. "Het is verschrikkelijk wat er gisteren is gebeurd, niemand verdient dat."

  "Maar als we allemaal beginnen na te denken of sprinten niet te gevaarlijk is, dan zou wielrennen niet meer hetzelfde zijn. Valpartijen gebeuren nu eenmaal in de koers, onze sport is gevaarlijk."

   

  "Natuurlijk heeft de verschikkelijke val van gisteren iedereen in het peloton geraakt. Maar we blijven koersen, we blijven vechten, en hopen het beste voor Fabio."     

  Pedersen denkt aan Jakobsen na ritzege

  "Mooi dat ik mijn regenboogtrui zo kan tonen"

  Voor Pedersen was het trouwens de 1e overwinning in de regenboogtrui, die hij vorig jaar veroverde in Yorkshire.

  "Ik had dit jaar nog niet veel kansen om mijn strepen te tonen, dus het was mooi om dat vandaag op deze manier te kunnen doen."

   

  "Ik geniet van deze zege en de gele trui morgen, daarna zien we wel."