Losada: "Nog 3 à 4 gerichte aankopen nodig, maar we doen geen zotte dingen"

  Na 7 jaar omzwervingen in de lagere regionen van ons voetbal speelt Beerschot dit seizoen weer mee bij de grote jongens. Maar is de ploeg van Hernan Losada er wel klaar voor? "We zijn in het nadeel tegenover de andere teams, maar we zullen geen excuses inroepen."

  Vanuit eerste provinciale werkte Beerschot zich de voorbije jaren weer op tot het hoogste niveau. Maandag speelt het zijn eerste wedstrijd in 1e klasse A tegen KV Oostende.

   

  "Ik denk wel dat we er klaar voor zijn", zegt coach Hernan Losada. "We waren in onze voorbereiding volledig gefocust op de promotiefinale. Door de onzekerheid of we in 1A of 1B zouden moeten aantreden, was het moeilijk om transfers te doen. We zijn dus in het nadeel tegenover de andere clubs. Maar we zullen geen excuses inroepen."

   

  "De basis van het team staat er alvast. We hebben alleen nog 3 à 4 gerichte transfers nodig. Spelers die een meerwaarde kunnen zijn, geen kwantiteit. Maar we zullen geen zotte dingen doen."

   

  Met welke ambitie stapt Beerschot in dit avontuur? "We willen zo snel mogelijk zekerheid hebben over het behoud. Alles boven de 14e plaats is goed en af en toe willen we ook eens verrassen tegen de grote clubs. Tegen Antwerp? Dat zijn natuurlijk 2 mooie derby's. Ik kijk er al naar uit."

  Over de coronamaatregelen: "We willen een voorbeeld zijn"

  Een opsteker voor Hernan Losada en zijn spelers is dat ze sinds kort weer gewoon normaal kunnen trainen. De profvoetballers kregen een uitzondering op het verbod in de provincie Antwerpen op contactsporten.

   

  "Dat was een opluchting. We kunnen nu onze job weer in ideale omstandigheden doen. We willen als club ook een voorbeeld zijn voor andere mensen. We doen er alles aan om de maatregelen te blijven volgen. Of we dan ook niet uitbundig zullen juichen als we de winning goal maken in Oostende? We zullen ons best doen, zeker en vast."