Ga naar de inhoud

meest recent

Groenewegen: "Verschrikkelijk wat er met Fabio Jakobsen gebeurd is"

 do 6 augustus 2020 12:45
Dylan Groenewegen na de val.
Dylan Groenewegen na de val.

Dylan Groenewegen heeft in een tweet voor het eerst gereageerd op de val die hij woensdag veroorzaakte in de Ronde van Polen. De sprintbom van Jumbo-Visma heeft geen woorden om te beschrijven wat er gebeurd is.

In de sprint van de openingsetappe in de Ronde van Polen week Dylan Groenewegen van zijn lijn af, waardoor hij zijn concurrent Fabio Jakobsen geen enkele uitweg meer bood.

 

Jakobsen reed met zeer hoge snelheid in de hekken en werd op gruwelijke wijze tegen de grond geslingerd. Vannacht is de Nederlander urenlang geopereerd. Vandaag proberen de dokters Jakobsen uit zijn kunstmatig coma te halen.

 

Dylan Groenewegen heeft vanmiddag met een tweet voor het eerst gereageerd op het incident dat hij veroorzaakte. U kunt de tweet hieronder lezen.

De tweet van Dylan Groenewegen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sleutelbeenbreuk Groenewegen

Groenewegen werd vanmiddag geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. "Ploegleider Merijn Zeeman en ik hebben Dylan vanmiddag eventjes bezocht in het ziekenhuis", vertelt Richard Plugge, ploegbaas van Jumbo-Visma.

 

"We hebben Dylan kort zijn verhaal laten doen. Hij vindt het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Hij was zichtbaar aangeslagen. Ook voor hem telt nu vooral het herstel van Fabio en de anderen die bij deze vreselijke valpartij gewond zijn geraakt"

 

"Binnenkort zullen we het voorval uitgebreider met hem bespreken. We zijn met onze gedachten bij de slachtoffers en hopen met heel ons hart op een goed herstel.”

Ronde van Polen
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
12/08
2
13/08
3
14/08
4
15/08
5
16/08
6
17/08
7
18/08